Берегині молодого лісу

Ліс починається із маленької насінини і постійно потребує професійних і турботливих людських рук. Лісівники та лісокультурниці найкраще знають, що тримають у своїх руках майбутній високопродуктивний ліс. Тому догляд за молодим лісом – одне з найвідповідальніших завдань і чернігівських лісівників.  Бо ж лісовідновлення – основна складова їхнього  успішного господарювання. Особливо за умов глобальних змін клімату.

Догляд за молодняками – постійна турбота працівниць лісокультурницьої роботи, яку здійснюють переважно жінки – ці справжні берегині молодих лісів.  Спочатку вони сіють насіння у розсадники, короби, згодом здійснюють живцювання декоративних порід. Після цієї копіткої роботи висаджують сіянці, а потім під відкритим небом у дощ і спеку їх доглядають – необхідно по кілька разів за сезон звільняти  тендітні сіянці від надокучливих бур’янів. І такий догляд особливо ретельно проводиться протягом перших трьох-чотирьох років. Лише завдяки цьому можна виростити високопродуктивні насадження.

Практично кожне лісництво державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» не обходиться без постійного піклування лісокультурниць про насадження. От і Людмила Пахоменко на високому професійному рівні вже понад шість років плекає молодий ліс у Пакульському лісництві. Її дбайливі жіночі руки завжди старанно виконують найвідповідальнішу, майже ювелірну роботу, починаючи з  посіву  насіння, догляду за сіянцями в розсадниках, заготівлею й посадкою живців у теплицю… Саме така робота їй до душі, бо ж бачить результат своєї праці,  коли за лічені роки маленькі сіянці  стають молодим лісом.

У нинішньому році працівники ДП «Чернігівський лісгосп» на площі 0,66 га висіяли 1 100 000 сосни та 200 тисяч дуба звичайного. Тож у період їхнього найактивнішого росту  докладатимуть максимум зусиль і професійних знань.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства