Державним агентством лісових ресурсів України розпочато роботи із опрацювання нових концептуальних підходів до розвитку лісовпорядного планування

Державним агентством лісових ресурсів України розпочато роботи із опрацювання нових концептуальних підходів до розвитку лісовпорядного планування, зокрема побудови геоінформаційної системи (ГІС) для електронного ведення державного лісового кадастру.

Розробка відповідної геоінформаційної системи спрямована на вирішення комплексу проблем, пов’язаних з неефективним використанням паперових носіїв при здійсненні польових лісовпорядних робіт. Встановлення мобільного додатку на смартфоні (ОС Android) для орієнтації та здійснення певних таксаційних, облікових та інших операцій в лісових (польових) умовах передбачає напрацювання:

– найбільш оптимальних та зручних в користуванні форматів з додатком провідних таксаційних описів та простою системою пошуку і навігації;

– оптимальних функцій мобільного пристрою щодо внесення в польових умовах поточних змін (вибіркових даних) до матеріалів лісовпорядкування, а також даних обліку здійснених лісівничих заходів на рівні лісової ділянки, виділу, кварталу, лісництва.

– передачі в онлайн режимах даних отриманих в польових умовах до стаціонарних комп’ютерів для подальшої камеральної обробки та проєктування.

Крім того, тривають роботи з поєднання картографічних та описових даних на рівні лісогосподарського підприємства, лісництва, лісового кварталу з наданням повної таксаційної характеристики по кожній (найменшій) ділянці лісу – виділу, при цьому базовими картографічними матеріалами є наявні карти державного земельного кадастру. І вже в березні планується доопрацювати аналітичну складову ГІС і розмістити його на сервері ВО «Укрдержліспроект» для загального доступу.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства