Доброго господаря з порогу видно

IMG_8880Саме таке враження складається тепер у кожного, хто переступає поріг реконструйованого, оновленого і осучасненого приміщення Сосницького лісництва.

Приємна не лише для трудівників лісогосподарської галузі, а й для всіх жителів Сосниці подія його урочистого відкриття відбулася напередодні Новорічних і Різдвяних свят, що додало учасникам зібрання відчуття значимості заходу.

Нове обличчя лісництва ніби випромінювало енергію оновлення, що спонукатиме всіх трудівників до  більш вагомих здобутків у примноженні лісового багатства Сіверянського краю. Бо в оновленому приміщенні  передбачено, здається, все і для продуктивної праці, і для повноцінного відпочинку трудівників лісу.  Адже вони за будь-якої погоди — і в спеку, і в мороз, під осінніми дощами і лютневими віхолами піклуються про добре здоров’я і надійних захист кожного деревця,  забезпечуючи на всіх ділянках  вагомі результати.

В оновленому приміщенні лісництва є їдальня для відвідувачів, затишна кімната для приїжджих, туалетні кімнати з гарячою водою — все умебльовано і оснащено з максимальною зручністю для людей.

Якщо порівнювати осучаснений офіс лісництва з будівлею його контори, зведеної в уже далекому 1963 році, то вони  так відрізнятимуться одна від одної, як відрізняється людина молода від людини похилого віку.

А домогтися такої вражаючої зміни сосницьким лісівникам вдалося завдяки об’єднаним зусиллям усіх працівників ДП «Холминське лісове господарство», підтримці керівництва Чернігівського ОУЛМГ і Сосницького району, для соціально-економічного розвитку якого навіть у найскладніші періоди доклали багато зусиль і працівники лісогосподарської галузі.

Ці зусилля не були змарновані, а в умілих руках добрих господарів дали можливість оновленому і осучасненому приміщенню лісництва стати справжньою окрасою райцентру.

І переступаючи поріг цього осучасненого офісу лісівників, запрошені на цю урочисту подію пересвідчувалися, що тут завжди будуть добрі і дбайливі господарі.

Перерізати символічну стрічку запросили начальника Чернігівського ОУЛМГ Андрія Пивовара і директора ДП «Холминське лісове господарство», депутата Чернігівської обласної ради Олександра Демченка.

Перше слово на цих вхідчинах взяв голова Сосницької районної ради Володимир Жуковецький. Він, зокрема, наголосив, що іще працюючи директором школи, відчував, наскільки тісною була взаємодія і навіть дружба поміж учителями та учнями з працівниками Сосницького лісництва. Це завжди трансформувалося у взаємодопомогу, добрі справи як для педагогічного колективу та школярів, так і для  лісів. Особливо плідно цей взаємозв’язок і дружба розкривалися під час акцій «Майбутнє лісу — в твоїх руках», коли юні лісівники поруч зі своїми старшими наставниками з лісництва гартували  уміння в лісорозведенні, у догляді за посадженими власними руками деревцями,  долучаючись до великої і благородної справи в примноженні зеленого скарбу, накопиченого як нинішніми, так і минулими поколіннями.

Відтепер, підсумував голова районної ради,  реконструйоване приміщення  буде гарною візитівкою нашого краю.

Заступник голови Сосницької райдержадміністрації Федір Давиденко зазначив, що ДП «Холминське лісове господарство» є потужним інвестором району і надійним помічником-благодійником людям місцевих територіальних громад від ветеранів-пенсіонерів до воїнів, котрі брали участь в АТО на сході України. А якщо додати до цього безвідмовну допомогу школам, дошкільним закладам, ФАПам та іншим установам соціального призначення, то стануть цілком зрозумілими ті повага і вдячність, які виявляють жителі району до всіх працелюбних і високопрофесійних трудових колективів лісівників ДП «Холминське лісове господарство».

До слова на новосіллі  було запрошено і самого директора ДП «Холминське лісове господарство», депутата обласної ради Олександра Демченка. Він розповів про здобутки підприємства у році минулому, окреслив ті завдання, які належить вирішити колегам у новому році. А ще подякував їм за ті плідні зусилля, яких вони доклали під час реконструкції та осучаснення колишньої будівлі лісництва, щоб у новому домі з більшою енергією потрудитися на благо нашого рідного лісового краю.

А голова обкому профспілки працівників лісових господарств Чернігівщини Йосип Райчинець у виступі торкнувся історії лісництва, яка завжди була історією зростання, історією працьовитих людей, коли в дружному колективі трудилося близько сотні працівників, котрим вистачало турбот і в лісі, і в технічних майстернях, де заготовлялися тисячі віників, виготовлялися сотні лозових кошиків та іншої продукції як на потребу безпосередньо лісогосподарств, так і для  населення району і області. І добре, що трудова естафета ветеранів-лісівників минулих років передана таким же працелюбним спадкоємцям.

Настоятель Сосницького Свято-Покровського храму отець Іоанн, освятивши оновлену будівлю лісництва, висловив глибоку подяку працівникам і керівництву підприємства і лісництва за їхні богоугодні справи — постійну допомогу у відбудові храмів Чернігівщини, а особливо за відбудову Свято-Покровського храму.

Лісничий Сосницького лісництва Олександр Жук подякував усім учасникам урочистої події за теплі слова на адресу працівників лісництва і запевнив, що трудовий колектив у цьому оновленому приміщенні трудитиметься з повною віддачею. А ось така гарна новобудова, розташована у сосновому бору обіч траси Чернігів—Короп, безумовно, викликатиме захоплення і проїжджих, і перехожих, для яких неподалік, до того ж, облаштовано ще й новий рекреаційний пункт з усіма зручностями для відпочинку.

В урочистостях також взяв участь і виступив помічник народного депутата Олега Ляшка Василь Волошко, котрий відзначив, що дружний і працьовитий колектив лісівників, з яким він зустрівся у ДП «Холминське лісове господарство», є справжньою окрасою працьовитої Чернігівщини і яскравим свідченням того, що дбайливих господарів ніяким ні зовнішнім, ні внутрішнім негараздам не здолати. Вони не лише вистоять, а й зроблять енергійні кроки вперед на шляху соціально-економічного розвитку.

Після закінчення урочистостей відбулося засідання виїзної, останньої у 2015 році, колегії обласного управління, на якому начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар подякував трудовим колективам лісових і мисливських господарств області за вагомі здобутки, отримані за підсумками року і привітав колег зі святами, побажав усім лісівникам Чернігівщини та  їхнім родинам  добра, щастя, злагоди і мирного неба, а також домогтися ще плодотворніших успіхів  на благо Сіверянського краю і всієї України.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

IMG_9027

IMG_9137

IMG_9187

IMG_9223

IMG_9293

IMG_9307

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства