Догляд за лісовими культурами для лісівників є одним з найважливіших завдань

Сприятливі умови та сонячні дні відіграють важливу роль для розвитку та подальшого росту лісових насаджень. Дуже важливо в цей період проводити догляд, адже від цього багато в чому залежить приживлюваність і ріст сіянців.

У Жадьківському лісництві ДП «Прилуцьке лісове господарство» тривають механізовані догляди за лісовими культурами, основна мета яких – створення сприятливих умов для їх росту, скорочення строків зімкнення й переведення в покриту лісом площу, усунення негативного впливу трав’яної рослинності й порослі малоцінних порід.

Протягом останніх років на підприємстві максимально відходять від ручних доглядів, головними недоліками яких є висока затратність та повільні темпи робіт. На всіх ділянках, де це можливо, здійснюють механізовані догляди за допомогою тракторів з дисковими культиваторами КЛБ-1,7 та мотокущорізів.

Механізовані догляди розпочинають з першого року вирощування лісових насаджень. Кількість, тривалість і строки доглядів визначаються типом лісорослинних умов, способом обробітку ґрунту, методом і способом створення лісових культур, і, звісно, погодно-кліматичними умовами.

Завдяки проведенню лісівничих доглядів поліпшуються водний і температурний режими, розпушується ґрунт, а також покращується аерація.

 

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства