Газета в газеті

DSC_0001

На шпальтах Семенівської районної газети «Життя Семенівщини» вийшов черговий номер газети ДП «Семенівське лісове і мисливське господарство» «Лісівник Семенівщини». У газеті широко подано інформацію про акцію «Майбутнє лісу — в твоїх руках», про благородну працю лісівників і залучення до неї юних природолюбів.

У газеті лісівників також широко відображено сьогодення підприємства, його взаємодію з місцевими громадами та приватним бізнесом, їхню співпрацю з ведення лісового господарства. У кореспонденції, зокрема зазначено, що значні кошти з прибутку підприємства щорічно вкладаються в оновлення машино-тракторного парку, в комп’ютеризацію виробництва, придбання нових верстатів та бензопил, у поліпшення умов праці та  її охорону.

 Актуальною є й кореспонденція з охорони лісів від пожеж.

Черговий випуск «Лісівника Семенівщини» також вмістив на своїх шпальтах кореспонденцію про висадження лісових культур на площі 180 гектарів, завдяки чому будуть заліснюватися не тільки зруби минулого року, але й цьогорічні.

Під рубрикою «Сучасні технології» вміщено інформацію про те, що облік деревини на підприємстві проводиться за допомогою сучасного електронного обладнання. Його придбано за власні кошти підприємства, а це — кишенькові персональні комп’ютери (КПК), програмне забезпечення, термопринтери, бирки та молотки для кріплення цих бирок.

Йдеться в кореспонденції про те, що тепер під час лісозаготівель вся деревина маркується бирками, які мають штрих-код. А завдяки внесенню інформації з бирки до КПК по кожному сортименту фіксується об’єм, характеристика сортименту та ділянка, на якій деревина була заготовлена.

На шпальтах газети також подано цікаві інформації про тепличне господарство Блешнянського лісництва, про нову техніку автотранспортного цеху лісгоспу, про відновлення лісів на території Семенівського району, зокрема про заліснення ділянки суцільної санітарної рубки ялин на площі 150 гектарів, до висихання яких призвело посушливе літо 2010 року. На місці вирубаних ялинників створюються лісові культури сосни звичайної та модрини європейської, вільхи чорної і дуба звичайного.

Цікавою для читачів є й інформація про вирощування фундуку на плантації з окультуреної ліщини. Саджанці її висадили на одному гектарі серед лісу. За належного догляду з плантації фундука, виявляється, можна збирати до двох тонн горіхів.

 

Михайло Волк – інженер з охорони та захисту лісу

ДП «Семенівське лісове господарства»

DSC_0002

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства