«Крупичполе» – ще один рекреаційний пункт на Чернігівщині

Відкриття його відбулося 1 грудня на Ічнянщині поблизу села Крупичполе. Тому  так і назвали. Розташований він у мальовничому лісовому масиві поблизу траси Ічня – Борзна якраз на лісовому кордоні Ічнянського лісництва ДП «Ніжинське лісове господарство».

Цей пункт, як і попередні, облаштований усім необхідним для відпочинку і навіть для проведення родинних свят. У зв’язку з тим, що нині відвідувати ліси вкрай небезпечно, бо вони нашпиговані вибуховими пристроями, залишеними російськими агресорами, потреба в таких «острівцях безпеки» зростає.

Тут дбайливо виготовлені справжні лісові меблі – широкі зручні лави та столи. Є місце для приготування їжі, дитячий майданчик, альтанки-бесідки, спеціальні місця для збору сміття, вбиральня. Територія дбайливо обгороджена.

На відкриття цієї лісової перлини – рекреаційного пункту «Крупичполе» прибули начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко, його заступники – головний лісничий Вадим Фесюн, головний інженер Олександр Жук. А також у цій приємній події взяли участь директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Андрій Данько, голова Прилуцької військової адміністрації Володимир Чернов, голова Ічнянської ОТГ Олена Бутурлим, староста Крупичпільської сільської ради Юлія Чайка та директори п’яти лісогосподарських підприємств.

Голова Прилуцької військової адміністрації Володимир Чернов тепло подякував лісівникам за їхню постійну і щедру допомогу Збройним Силам України:

– На рахунку лісівників нашого краю багато добрих справ. І насамперед це забезпечення армії необхідними лісоматеріалами, дровами. А тепер ось іще один подарунок для гостей і земляків. Щоб їм зручно і безпечно було відпочивати в лісі, облаштовано ще один, оцей рекреаційний пункт – справжній острівець безпеки.

Директор ДП «Ніжинське лісове господарство» Андрій Данько нагадав присутнім про історію ніжинської лісової рекреації:

– Започаткував цю гарну справу  у далеких вже вісімдесятих роках минулого століття заслужений працівник сільського господарства України Григорій Берізка. Тож до нас за досвідом з’їжджалися лісівники з усієї України. А цей рекреаційний пункт, який сьогодні відкриваємо, зроблений за зразком волинських лісівників.

Андрій Данько запросив гостей в одну з альтанок випити чаю з цілющих лісових трав.

На завершення цього приємного заходу начальник Чернігівського ОУЛМГ Сергій Аніщенко нагадав, що це вже сімдесят перший рекреаційний пункт в лісах Чернігівщини.

– І ми на цьому не зупинимося, – запевнив він. – Наступний, вже сімдесят другий рекреаційний пункт, відкриватимемо у ДП «Городнянське лісове господарство». Бо ж лісівники Чернігівщини розуміють, наскільки важлива ця справа і в плані безпеки, і для виховання в молоді любові, бережного ставлення до рідної природи. І в екологічному плані, бо кожний новий рекреаційний пункт – це екологічні стежини, інформація про наші чернігівські ліси та невтомних їхніх господарів.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства