ЛІСІВНИКИ ПРОВЕЛИ СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ З ВОГНЕБОРЦЯМИ

З настанням тепла у лісівників додається роботи, – розпочинається пожежонебезпечний період у лісі. А як відомо – пожежа в лісі – біда для країни! Тож у цей час максимальна увага працівників лісової галузі прикута до охорони лісу від пожеж.

24 червня в кварталі 115 Кам’янського лісництва   відбулися спільні тактико-спеціальні навчання з гасіння пожежі в лісовому масиві. Участь в тренуванні взяли працівники лісової охорони ДП «Прилуцький лісгосп» та працівники Прилуцького МРВ управління ДСНС у Чернігівській області.

Кам’янське лісництво для тренувань було обрано невипадково – це приміська зона районного центру, яка характеризується високою пішохідною активністю. Крім того, там зростає значна частина молодих хвойних насаджень, які є особливо вразливими під час пожежонебезпечного періоду.

Головне завдання, яке стояло перед учасниками навчань, – перевірити готовність працівників лісової охорони та рятувальників до спільних дій у разі виникнення лісової пожежі й вдосконалити організацію навичок проведення гасіння лісових пожеж, відпрацювати практичні дії з виявлення та гасіння загорань в лісах.

На навчаннях були продемонстровані різні методи боротьби з вогнем та перевірено боєздатність спеціалізованої техніки, готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення лісових пожеж в природних екосистемах.

«Команда лісівників працює в цьому напрямку професійно й відповідально. У цьому році створено 90 км мінералізованих смуг  та проведено догляд за ними протяжністю в 310 км, позапланові дороги перекриті, в достатній кількості наглядної агітації, білбордів, постійно звертаємося до населення та в засоби масової інформації. Тож, «тримаючи руку на пульсі» робота  в напрямку недопущення вогню в лісі протягом всього пожежонебезпечного періоду проводиться постійно», – зазначив директор ДП «Прилуцький лісгосп» Андрій Данько.

Злагодженість спільних дій лісівників та рятувальників запорука вчасної ліквідації пожежі, з мінімальними втратами для природи й господарства. Тому закликаємо громадян не нехтувати правилами безпеки поведінки в лісі. Адже необачно кинутий недопалок, іскра від багаття,  пустощі з вогнем можуть стати причиною масштабних лісових пожеж, які надзвичайно важко ліквідувати.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства