Лісівники та рятувальники Чернігівщини пліч-о-пліч на варті лісів!

Під час теплого періоду року та пожежонебезпечного періоду, вогонь може завдати великої шкоди лісам, особливо ж новоствореним молоднякам. Щоб виростити здоровий і могутній ліс – потрібні десятки років кропіткої праці лісівників. Щоб втратити лісові масиви – досить одного сірника. Тому протипожежні підрозділи лісового господарства знаходяться на посиленому режимі охорони лісів від пожеж і перебувають в повній готовності для негайного реагування.

Державна лісова охорона та рятувальники Чернігівщини пліч-опліч стоять на сторожі захисту лісу від вогню. Напередодні чергових вихідних, чернігівські лісівники та рятувальники управління ДСНС Чернігівського району провели тактично-штабні навчання з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, лісових пожеж на підпорядкованій території. Навчання проходило на базі Славутицького лісництва Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство».

Головне завдання – організувати ліквідацію лісової пожежі на початкових її проявах та евакуювати населення прилеглих  до лісових масивів територій. Так, за тактичним задумом на території  Михайло-Коцюбинської селищної ради, у лісовому масиві  Славутицького  лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» внаслідок необережного поводження з вогнем відпочиваючих під час збору грибів сталася лісова пожежа. Державна лісова охорона та рятувальники мали терміново організувати та виконати заходи з ліквідації пожежі, зокрема, із  залученням сил та засобів для гасіння пожежі.

Лісівники та вогнеборці, прибувши на місце,  одразу розпочали локалізацію пожежі, разом з тим – встановили пункти накопичення інвентаря, харчування та відпочинку особового складу, задіяного для ліквідації пожежі. Зусиллями державної лісової охорони Славутицького лісництва ДП «Чернігівський лісгосп» та 3 ДПРП  смт. Михайло-Коцюбинське було швидко та професійно ліквідовано умовну пожежу.

«Тільки тісна взаємодія лісівників з органами місцевого самоврядування, службами територіального управління Державної служби надзвичайних ситуацій в області, а також відповідальності установ, організацій, приватного бізнесу та місцевих мешканців дасть змогу мінімізувати виникнення пожеж у лісових масивах. Тому вдячний свідомим громадянам і рятувальникам області, які готові боротися із лісовими пожежами і допомагати лісівникам,» – сказав директор ДП «Чернігівський лісгосп Юрій Ревко.

Лісівники та вогнеборці мають спільну мету і переконані, що такі навчання допоможуть підняти рівень оперативної готовності органів управління, сил та засобів цивільного захисту.

 

За інформацією Державного підприємства

 «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства