Любов до лісу плекають зі школи

«Коли будемо садити ліс?», «Чи шкодять сухі дерева лісу?», «Скільки насінин із однієї шишки?», «Які штрафи має сплатити людина в разі незаконної рубки дерев?», «Хто і коли може рубати новорічні ялинки?», «Що у лісі заборонено робити звичайним людям, відпочивальникам?» на ці та багато інших питань лісівничої тематики намагалися дати вичерпну відповідь лісівники-наставники ДП «Чернігівський лісгосп» юним вихованцям лісництва.

Після річної перерви через карантинні умови Пакульське шкільне лісництво відновило свою роботу. Приурочили зустріч із юними вихованцями лісництва до Міжнародного дня лісу та акції Держлісагенства «Створюємо ліси разом».

Познайомитися із учнями шкільного лісництва та провести лекційне заняття завітали їх лісівники-наставники, – головний лісничий Володимир Єленич та інженер лісових культур Валентин Блоха. На екологічно-освітню зустріч учні Пакульської загальноосвітньої школи Михайло-Коцюбинської громади прийшли разом зі своїми педагогом Анною Недобой.

Від насінини і до стиглого могутнього лісу, ґрунтовно про основні етапи і напрямки лісового господарства, значення професії лісівників, – коротко про головне розповів учням шкільного лісництва головний лісничий підприємства Володимир Єленич.

«Робота нашого шкільного лісництва через карантинні обмеження була призупинена. Заняття мають бути систематичними, цікавими, пізнавальними, а кожна чергова зустріч із лісівниками має покращувати знання біорізноманіття лісів, правил безпечного відпочинку та культури поведінки у лісі, кращого розуміння природи та інших питань лісівничої та екологічної тематики. Весна – гаряча пора для лісівників, адже проходить лісовідновлювальна кампанія. Посадити власне дерево запрошуються і учні шкільного лісництва, які під керівництвом лісівників матимуть змогу долучитися до такої важливо справи як відтворення лісу», – звертаючись до учнів сказав Володимир Єленич.

Заняття проходило у жвавій дискусії. Після лекції учням провели екскурсію Пакульським лісництвом. Діти також висловили свої пропозиції щодо майбутніх занять. На згадку про заняття вихованці шкільного лісництва отримали практичний посібник “Юні лісівники – майбутні господарі Батьківщини”.

У підприємстві переконані, лісівники у співпраці із освітнім закладом повинні спільно працювати у напрямку розвитку екологічної свідомості учнівської молоді, поглибити знання про ліс і лісове господарство, пожежної безпеки на природі, важливості сталого лісового господарювання для місцевих громад.

 

За інформацією ДП Чернігівський лісгосп»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства