Миколі Терещенку – 70!

5 грудня виповнюється сімдесят років мешканцю старовинної Добрянки, чудовій Людині та Професіоналу своєї справи Миколі Терещенку.

Коли Микола Федорович іде вулицями Добрянки, з ним якось особливо доброзичливо вітаються односельці. Досвідчений лісівник, ветеран, який не один десяток літ віддав нашій професії, шанована людина у селищі.

Він – уже на пенсії, та з колегами – у тісному зв’язку, цікавиться: як живеться сьогодні колективу Добрянського лісгоспу?

Душа його належала лісу ще в дитинстві. Микола Терещенко народився й виріс у лісовому селі Кирилівка на Брянщині. А студентом Ленінградської лісотехнічної академії хлопцеві вдалося стати не відразу — після трудового гарту буровим майстром в Українській експедиції на Львівщині та армійської служби. Опісля була робота в Тульській області, куди молодий спеціаліст поїхав за направленням. Згодом Микола Федорович прибув у Добрянський держлісгосп на посаду інженера лісового господарства. Його, хорошого й відповідального фахівця, невдовзі запримітили і рядові трудівники, і керівництво. До речі, виповнилося якраз 40 років відколи він пов’язав своє життя з Добрянкою.

Пригадуємо 1989-й рік, коли ми обирали Терещенка своїм директором. П’ять кандидатур змагалися, а він переміг! Бо цінували його люди і довіряли.

Ми тоді молоді були, завзяті, та й досвіду немало назбирали. І життя скрізь вирувало, а не тільки в нашому лісгоспі. За період керівництва Миколи Федоровича на підприємстві було споруджено бокси для автомобілів, введено в експлуатацію три вантажні крани, встановлено нове обладнання в цехах переробки деревини і, що дуже важливо, збудовано 18 квартир для лісівників. Тепер ті роки у багатьох колег викликають теплі спогади…

У нелегкі 90-ті Микола Терещенко «пішов у владу»: був обраний головою Ново-Яриловицької сільської ради, а згодом призначений першим заступником голови Ріпкинської райдержадміністрації. Справедливий і принциповий, він намагався хоч чимось допомогти людям у той складний час.

І знову, після полудня віку, Микола Федорович повернувся в лісову галузь: працював лісничим Добрянського лісництва. Радів, що опинився у своїй стихії.

«Я люблю добрянські ліси і не уявляю без них свого життя …» — говорив він молодим колегам.

У нього – прекрасна дружина Ганна Миколаївна, яка теж багато років трудилася в Добрянці. Подружжя виростило двох чудових доньок – Наталію та Марію, у яких зараз – власні родини. Тож Микола Терещенко та його дружина завжди радіють двом своїм онукам – Олені та Артему.

Отже, від усієї душі вітаємо Вас, дорогий Миколо Федоровичу, з вагомою датою у житі – сімдесятиліттям! Зичимо Вам здоров’я, довголіття, любові, добра, щастя, миру, удачі, і ще довго залишатися в дружній родині добрянських лісівників!

Колеги та друзі

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства