Мисливці Чернігівщини взяли участь у Всеукраїнському мисливському форумі

25-26 липня нинішнього року під головуванням заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимира Бондаря на базі державних лісогосподарських підприємств Рівненщини відбулося виїзне розширене засідання колегії відомства. Учасники ознайомилися з роботою Соснівського, Березнівського, Костопільського та Сарненського лісгоспів Рівненщини.

А 27 липня за підтримки Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь відбувся і всеукраїнський мисливський форум на базі рівненського мисливсько-спортивного комплексу «Сокіл». Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства брали участь вже в третьому такому мисливському форумі.

На засіданні колегії зазначалось, що за І півріччя цього року в мисливських угіддях України на порушників правил полювання складено 938 протоколів, з них більшість – працівниками підвідомчих підприємств Держліcагентства. Українським товариством мисливців та рибалок – 115 протоколів, Мінприроди – 60, іншими – лише 7. На порушників накладено штрафів на суму 218,7 тисячі гривень, стягнуто 215,7 тисячі гривень.

– Дуже добре, що в Україні почали проводити такі форуми. На Рівненщині це вже третій. Подібні заходи проводяться і на Закарпатті в рамках міжнародного Дня мисливця. Вони конче необхідні для об’єднання всієї мисливської спільноти та популяризації полювання як відпочинку. Адже саме під час них представники кращих мисливських господарств України мають можливість обмінятися досвідом, обговорити впровадження нових методів біотехнічних заходів та розвитку культури полювання. Переконаний, що нам необхідно більше працювати в напрямку розвитку мисливського туризму. Адже в Європі мисливська галузь є визнаною та приносить прибуток державам. Тому і в Україні потрібно повертати довіру суспільства до мисливців, аби їх не прирівнювали до браконьєрів. І такі форуми сприяють цьому переосмисленню, – наголосив заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар.

Перед учасниками форуму також виступив перший віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктор Червоний.

Делегацію директорів та мисливствознавців державних підприємств Чернігівського ОУЛМГ представляв начальник мисливського відділу, заслужений працівник лісового господарства України Микола Пиріг. На його переконання такі зібрання вкрай потрібні, щоб донести до суспільства, що мисливство – це не тільки  хобі, а й ефективна економічна складова лісової галузі України.

Під час форуму відбулося мисливське Talk-шоу, під час якого учасники обговорили питання розвитку мисливського господарства.

Окрім того, гості Рівненщини відвідали кулінарний конкурс на кращу страву з дичини та інші розважальні конкурси.

Відбулися і мисливські змагання, зокрема, зі стрільби, єгерського багатоборства, імітації реву оленя, з дресури мисливських лабрадорів і  ретриверів та ще багато інших цікавих заходів.

 

Олександр Тищенко, інженер лісового господарства

ДП «Добрянське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства