На сторожі захисту лісових та мисливських угідь

Одним із головних завдань діяльності Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» є охорона державного лісового фонду від лісопорушень, в першу чергу здійснення державного контролю за додержанням вимог лісового та мисливського законодавства, забезпечення охорони лісів від пожеж, незаконних рубок, запобігання злочинам і адміністративним правопорушенням у сфері лісового та мисливського господарства, використання.

Чернігівські лісівники спільно з відповідними органами і службами здійснюють профілатичні та пореджувальні заходи на території, що знаходиться у підпорядкуванні підприємства.  Профілактичні рейди мають на меті виявлення порушників, які незаконно вирубують ліс або вивозять лісопродукцію без належних ознак електронного обліку та здійснюють недотримання законодавства в частині правил полювання.

Всього за 2019 рік силами працівників ДП «Чернігівський лісгосп» було здійснено 135 профілактичних рейди та виявлено численні факти порушень лісового законодавства. За результатами обстежень складено 12 адміністративних протоколи. Особи, які завдали шкоду лісовому господарстві та державі, сплатили штрафи у добровільному порядку.

З початку 2020 року  державною лісовою охороною проведено 51 профілактичний рейд, складено 4 адміністративні протоколи.

Працівники лісового господарства оперативно і своєчасно реагують на звернення громадськості щодо фактів лісопорушень. Лісова охорона закликає громадян дотримуватися правил поведінки в лісі і наголошує на законності придбання лісопродукції.

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства