На запрошення лісівників

Лісівники ДП «Городнянське лісове господарство» запросили вихованців Городнянського ліцею у гості до своїх підшефних – юних лісівників з учнівського лісництва. Дванадцятеро ліцеїстів побували у парковій зоні центрального офісу. Діти оглянули декоративні насадження, алею троянд, скульптурні композиції з дерева та затишну альтанку. Також відвідали власне учнівське лісництво, яке розташоване поряд із офісом дорослих колег.

Гостей вразило, що для своїх підшефних лісівники обладнали окремий будинок, оформлений усередині всілякими цікавинками з лісового життя. З цими колекціями та зборами ліцеїстів познайомили юні лісівники разом зі своєю наставницею Оленою Ітченко. Вони також розповіли гостям про свої лісівничі справи – наукові дослідження, збирання колекцій, виготовлення шпаківень та годівниць, догляд за розсадниками та шкілками, посадку лісу та інші.

У живому спілкуванні діти швидко знайшли спільні інтереси, тому запропонована юними лісівниками інтелектуальна гра пройшла у веселій та невимушеній атмосфері. Гуртом розгадали кількадесят загадок про мешканців лісу, склали цікавий кросворд, а нагородою за кожне виконане завдання були цукерки від шефів.

Перше знайомство ліцеїстів та юних лісівників вийшло далеко за межі запланованого часу. Дехто з юних гостей серйозно замислився над тим, щоб спробувати власні сили в роботі юного лісівника. Звичайно, певне враження справила парадна форма лісівників й особлива атмосфера учнівського лісництва, а ще – перспектива здобути професію у майбутньому, бо вихованці учнівського лісництва можуть отримати направлення на навчання у профільний лісотехнічний коледж.

Діти вирішили продовжити спілкування, а педагог-організатор ліцею Тетяна Росол запросила юних лісівників відвідати ліцей з візитом у відповідь. На майбутню зустріч діти запланували кілька цікавих справ, про які ми обов’язково розповімо.

За інформацією ДП «Городнянське лісове господарство»

На знімку: Під час вікторини

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства