Нагороди юним шанувальникам лісу

Напередодні нового навчального року відбулося міжвідомче засідання організаційного комітету Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, обласної організації Товариства лісівників України та управління освіти і науки облдержадміністрації. Відповідно до спільного наказу та Положення про проведення щорічної акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу в твоїх руках» підведено підсумки другого етапу обласного конкурсу на кращий твір та дитячий малюнок на тему «Людина та Ліс».

10 вересня, напередодні Дня працівника лісу, на станції юних натуралістів Чернігова начальник відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Олександр Марахонько і заступник начальника обласного управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Саранович вручили подарунки, премії, грамоти та подяки переможцям конкурсу «Людина та ліс».

На цей захід прибули також батьки дітей і вчителі, спеціалісти державних лісогосподарських підприємств та представники управління науки Чернігівської ОДА.

Начальник відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Олександр Марахонько, звертаючись до гостей, подякував підліткам за те, що й ліс допомагали висаджувати, і сівши за парти, старанно вчилися та написали гарні твори і намалювали хороші малюнки.

Ліс допомагає жити людям, а ми повинні допомагати йому. Добрі зерна любові до природи, посіяні в дитячих серцях, неодмінно проростуть добрими справами в дорослому житті цих учнів.

Саме так говорили про юних учасників творчого конкурсу і називали їх справжніми друзями поліських лісів завідувач кафедри екології та охорони природи Чернігівського педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка, кандидат біологічних наук, доцент Юрій Карпенко. А батьки переможців щиро дякували лісівникам за акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках!», що долучає їхніх дітей до благородної справи. Від імені батьків юних переможців виступив військовий лікар-хірург, полковник медичної служби із селища Десна Леонід Реницький. А потім всі учасники цього прекрасного дійства стали свідками урочистого відкриття екологічно-просвітницької стежки «Природа – наш дім!» Тепер тут можна знайти багато цікавого і нового, відвідуючи «зелений куточок» нашого міста – станцію юних натуралістів.

З 9 по 15 вересня тут працюватиме фотоекспозиція «Лісівники на службі лісу та суспільству». Виставка відбувається в рамках акції «Лісівничий тиждень» з нагоди професійного свята працівників лісового господарства, лісової, деревообробної промисловості України – Дня працівника лісу.

На другий етап обласного конкурсу державними підприємствами лісового господарства управління надано 22 дитячих малюнки і 21 письмовий твір.

Розглянувши подані твори та малюнки, організаційний комітет визначив переможців конкурсу.

За кращий малюнок на першому місці Анна Шарпак з Семенівської гімназії №2 (малюнок «Новосілля в березовому гаю», ДП «Семенівське лісове господарство»).

На другому місці Олександра Ренська з Деснянського позашкільного навчального закладу «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради (малюнок «Пухнасті мешканці лісу», ДП «Остерський військовий лісгосп»).

Третє місце у Міланії Богомолової з Ладанської гімназії (малюнок «Все покину і прийду до тебе, і ми підем у зелений ліс, і нічого більше нам не треба, крім ялинок, сосен і беріз», ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

За кращий письмовий твір на першому місці Ольга Борисенко з Наумівської ЗОШ I-III ступенів (твір «Лісові таємниці», ДП «Корюківське лісове господарство»).

Друге місце у Оксани Данілішиної з Івківської ЗОШ I-III ступенів (твір «Людина і Ліс», ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

На третьому місці Аліна Маленкова, учениця Перелюбської ЗОШ I-III ступенів, с. Баляси (твір «Охороняти ліс не рушницею, а любов’ю», ДП «Холминське лісове господарство»).

Усіх переможців відзначено цінними подарунками.

За кращі малюнки визнано лауреатами та нагороджено дипломами Софію Толстову з Корюківської ЗОШ I-III ступенів № 1 (малюнок «Збережемо українські ліси!», ДП «Корюківське лісове господарство»), Богдана Єсипенка з Борзнянської ЗОШ I-III ступенів («Людина, бережи ліс від вогню», ДП «Борзнянське лісове господарство»), Анастасію Сотник зі Сновського Центру дитячої та юнацької творчості (малюнок «Я люблю цю красу», ДП « Корюківське лісове господарство»).

За кращий твір дипломи одержали Ярослав Слюсарчук з Борзнянської ЗОШ I-III ступенів (твір «Спілкування з природою», ДП «Борзнянське лісове господарство»), Анастасія Данич з Ріпкинської гімназії імені Софії Русової (твір «Я ЛІС ЛЮБЛЮ!», ДП «Добрянське лісове господарство») та Андрій Межаков з Пакульської ЗОШ I-III ступенів (твір «В гостях у лісі», ДП «Чернігівське лісове господарство»).

 

Сергій Аніщенко, керівник оргкомітету,

 директор ДП «Городнянське лісове господарство»,

 голова Чернігівської обласної організації

Товариства лісівників України

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства