Напутнє слово юним природолюбам

Шановні учасники Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв!

Дорога юна зміно і надіє лісової галузі держави!

 

Від імені тритисячного колективу лісівників Сіверського краю палко вітаю всіх вас, учасників Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, на легендарній і древній чернігівській землі! Із сивої давнини славна вона своїми вікопомними лісами, красунею Десною, працьовитими, мужніми і сердечними людьми, котрі оберігають і примножують лісове багатство, щоб сповна передати його майбутнім поколінням.

Відрадно, що в цьому прагненні нам, професійним лісівникам, постійно і сумлінно допомагають вихованці всіх вісімнадцяти учнівських лісництв Чернігівщини, які активно діють у площині тісної співпраці з лісогосподарськими державними підприємствами області.

Саме завдяки такій співпраці вихованці учнівського лісництва Лісовосорочинської загальноосвітньої школи I-III ступеня і лісівників Прилуцького лісгоспу, юні природолюби стали переможцями Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, що, власне, й визначило місце проведення Всеукраїнського зльоту у нас, на Чернігівщині.

Найбільш досвідчені і високопрофесійні працівники держлісгоспів обласного управління лісового та мисливського господарства за покликанням серця стали наставниками юних природолюбів. Своє завдання вони вбачають у тому, щоб об’єднувати зусилля лісогосподарських підприємств та місцевих освітніх закладів для створення умов допрофесійної підготовки юнаків і дівчат для подальшої їхньої роботи в лісівничій галузі. Головне  тут – сформувати екологічну свідомість вихованців, оволодіння ними сучасними технологіями вирощування лісових культур, залучення їх до дослідницької діяльності в  лісництвах, висадження нових лісових масивів, впорядкування парків у рідному селі, селищі, райцентрі.

Вагомі й здобутки в об’єднанні зусиль лісівників і освітян Чернігівщини. Так, лише за нинішній рік учнівські лісництва посадили лісові культури майже на двох десятках гектарів. А ще ж юні друзі лісу обгородили майже три сотні мурашників, змайстрували понад три тисячі шпаківень і годівниць для птахів – одним словом, і фауну, і флору поліського лісу надійно плекають працьовиті руки юних лісівників.

Отож і ми, їхні старші колеги, професіонали і ветерани лісівничої галузі Сіверського краю в оці хвилюючі дні Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв на Чернігівщині, висловлюємо щиру і сердечну вдячність усім турботливим наставникам лісівничої юні зі всієї України, освітянам і батькам усіх учасників зльоту за те, що вони невтомно плекають в юних душах любов нашого українського лісу, до української природи, до рідних сіл, селищ і міст, рідної всім нам Батьківщини!

Юним учасникам Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв бажаю натхнення в змаганні з ровесниками, перемог і, звичайно ж, добрих вражень від нашого чарівного і легендарного Сіверського краю!

 

Олександр ЗІНЧЕНКО,

начальник Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства