Не стало ветерана чернігівських лісів

18 травня 2021-го на 86-му році життя відійшов у вічність ветеран лісової галузі Чернігівщини Владислав Іванович Балицький.

 

Незважаючи на доволі поважний вік, Владислав Іванович палко вболівав за нинішній стан лісової галузі.

Ще професійним будівельником прикипів серцем до лісу у далекі 70-ті, коли прийшов працювати будівельником у Чернігівський лісгосп, а згодом на прохання заслуженого лісівника УРСР Івана Степановича Іжевського – до об’єднання «Чернігівліс».

Починав із посади виконроба на будівництві нижнього складу в селі Ревунів Круг. Отут, на будівництві нижнього складу лісгоспу, і виявив Балицький свої здібності організатора на повен зріст, на ту висоту, з якої його помітив і легендарний вже на той час начальник об’єднання «Чернігівліс» Іван Степанович Іжевський, котрий, як розповідають, краще рентгена бачив тямущих спеціалістів і відбирав їх для роботи в лісогосподарській галузі області.

І коли у 1978 році завершилось будівництво нижнього складу в Ревуновому Крузі з відмінною оцінкою, Іжевський запросив Балицького в управління об’єднання начальником відділу капітального будівництва. Отак і пов’язав свою подальшу професійну долю будівельник зі славною когортою лісівників, ставши будівельником-лісівником.

З 1979 по 1996 рік Владислав Балицький побудував нижні склади в лісгоспах Добрянки, Семенівки, Холмів, під’їзні залізничні колії до них, понад добру сотню квартир для працівників лісгоспів, приміщень контор, а також дитсадків та інших споруд соціального призначення.

А в сосновому бору на околиці Чернігова завдяки його невтомній енергії виросла ціла вулиця шістнадцятиквартирних будинків, у яких і досі мешкають родини працівників обласного управління, передаючи від покоління до покоління добру пам’ять про того, завдяки чиєму організаторському хисту зведені ці добротні і затишні квартири.

В одному з таких помешкань жив і сам Владислав Іванович, зустрічаючи тут своїх численних друзів.

Вулиця з вивершеними на ній будинками колись носила ім’я радянського письменника Аркадія Гайдара, а нині – Степана Носа, однак усі лісівничі родини цю затишну вулицю під крислатими соснами давно називають поміж собою вулицею Балицького.

 

Лісівники Чернігівщини глибоко сумують та висловлюють співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втрати – смерті Балицького Владислава Івановича, колишнього працівника Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, ветерана лісової галузі.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства