Не залишимо жодної родини лісівників Сіверського краю, яка постраждали від російських окупантів, без фінансової допомоги і уваги

Саме так вирішили працівники обласних управлінь лісового та мисливського господарства, а також профспілкові організації Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Рівненської  областей, адресуючи фінансову допомогу  чернігівським колегам на відбудову втраченого житла,   пограбованих рашистами садиб і виробничих потужностей лісгоспів.

Створена при Чернігівському обласному   управлінні лісового та мисливського господарства комісія визначила ступінь завданої ворогами шкоди лісовим господарствам і родинам лісівників. Адже десятки з них залишилися без даху над головою. А зима ж не за горами…

Жорстокий ворог позбиткувався не лише над родинами лісівників Чернігівщини, а ще й над лісами, знищуючи їх пожежами, вибухами та залишивши на тисячах гектарів лісових масивів вибухонебезпечні предмети,  тим самим позбавивши виробничників виконувати свої професійні обов’язки.

Комісія ЧОУЛМГ вже визначила, що найбільше постраждали під час бойових дій і тимчасової окупації окремих територій державні підприємства Городнянського, Чернігівського, Корюківського, Новгород-Сіверського та Ніжинського лісгоспів. У цих лісгоспах  комісія виявила найбільше пошкоджених і непридатних для проживання осель лісівників, а також кількість пограбованого ворогами майна.

За два місяці окупації загарбники завдали збитків  лісгоспам і  їхнім працівникам на мільйони гривень. Тому саме в ці господарства обласне управління лісового та мисливського господарства спрямувало найбільше коштів.

Начальник ЧОУЛМГ Сергій Аніщенко висловив особливу подяку начальнику Рівненського ОУЛМГ Віталію Суховичу та голові Рівненського обкому профспілки працівників лісового господарства Володимиру Якимчуку. До речі, саме рівненські колеги найчастіше поспішають   допомогти  чернігівським лісівникам. У скрутні часи привозили продукти, ліки, якими, в свою чергу, чернігівці ділилися з лікарнями.

Як наголосив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, надіслані колегами з інших областей кошти необхідно насамперед спрямувати на ремонт, відбудову  зруйнованих окупантами будинків. Щоб кожна сім’я лісівників мала дах над головою ще до початку холодів. Про це має дбати уся дружна лісівнича родина України. І ліс після неминучої перемоги над знавіснілим ворогом, в яку всі ми твердо віримо, кожному неодмінно віддячить за щедрість, людяність, благодійність.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства