Новорічні крадії

У ці передноворічні дні лісова охорона Чернігівського ОУЛМГ працює в посиленому режимі – цілодобово. Та стався жахливий випадок. Чернігівські лісівники затримали «новорічних порушників», котрі нарубали майже на півмільйона гривень!

 

У вихідний день, 20 грудня, близько 13-ї години, державна лісова охорона ДП «Чернігівське лісове господарство» влаштувала засідку в Славутицькому лісництві – поблизу села Мньов Чернігівського району.

Як розповів головний лісничий цього лісгоспу Вадим Фесюн, браконьєри зрубали 877 сосен п’ятирічного віку та підготували їх для транспортування. Але під час свого обходу майстер Анатолій Колесник побачив страшну картину – «кучугури» свіжозрубаних сосен! Тому він одразу ж повідомив лісничому Артему Гуртовому. Разом вони викликали і підмогу – рейдову бригаду лісгоспу: інженера з охорони та захисту лісу Миколу Бабича та його колегу Романа Маковія.

Отож лісівники вже чекали, коли оті непрохані «гості» приїдуть по «свої» зрубані дерева. Невдовзі на «Газелі», зареєстрованій у Чернігові, нагодилися четверо чолов’яг (троє з них – кавказької національності). Своєчасно прибула на виклик лісівників і поліція.

Коли злодії заходилися завантажувати зрубані сосни в автівку, їх спіймали на «гарячому». Усіх їх доправили у райвідділ поліції. За фактом скоєної крадіжки порушена кримінальна справа. Машина вилучена.

Розмір заподіяної шкоди лісовому господарству становить понад 455 тисяч гривень. За кожне зрубане дерево порушникам доведеться сплатити понад 500 грн. Тобто сума штрафу – велика. І хай це стане попередженням  для тих, хто ще «планує» нажитися зараз на новорічних красунях!

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства