Облаштування і будівництво лісових доріг – важливий пріоритет розвитку

У державному підприємстві «Прилуцьке лісове господарство» наполегливо продовжують створення лісової дорожньої інфраструктури. Нині проводиться облаштування покриття дорожнього полотна з грунтощебеню, готується новий земляний насип. Ще до завершення нинішнього року тут планують побудувати та здати в експлуатацію трохи більше кілометра лісової дороги, а також створити насип протяжністю 1,1 кілометра. Згідно з проектно-кошторисною документацєю довжина дороги лісогосподарського призначення складе 5 кілометрів. На початок  року вже було побудовано 1,9 кілометра дороги з твердим покриттям.

Тут глибоко усвідомлюють, що розвинена інфраструктура лісових доріг сприяє зростанню економічних показників під час заготівлі та транспортування деревини. І навпаки – через лісове бездоріжжя або ж незадовільний стан наявних лісових автомобільних доріг збільшуються витрати пального, знижуються темпи заготівлі та вивезення лісопродукції, ускладнюється життя населення у віддалених селах та лісових хуторах.

Отож для підтримки лісових доріг у належному стані  вирішено побудувати дорогу лісогосподарського призначення і через лісовий масив урочища «Омбиш» в Ічнянському лісництві. Дорога тут необхідна для організації ефективної охорони і захисту лісів, успішного ведення лісового господарства та лісозаготівель. Запроектована дорога дасть можливість організувати вивезення деревини великовантажними лісовозними автомашинами, збільшить навантаження на кожний рейс, та зменшить витрати пального під час транспортування лісопродукції. А разом із цим послугується і місцевому населенню.

Роботи ведуться за рахунок власних коштів господарства, отриманих від реалізації лісо- та пилопродукції, наданння рекреаційних та транспортних послуг.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства