Перше деревце посаджено на ділянці лісокультурного фонду Жадьківського лісництва

За вікнами на своїх ніжних струнах виграє золота осінь, однак лісівники ще не поспішають завершувати напружений трудовий рік, адже осіння посадка лісових культур – важлива і невід’ємна частина їхньої роботи. Це звичний процес, якому приділяється значна увага, адже для лісівника створення лісових насаджень завжди стоїть на першому плані.

У перший день початку осінньої лісокультурної кампанії взяли участь спеціалісти відділу лісового господарства та працівники Жадьківського лісництва на чолі з головним лісничим ДП «Прилуцьке лісове господарство» Валентином Сураєм.

Майже на трьох гектарах лісівники створили дослідну ділянку, де висадили сіянці дуба звичайного, чергуючи садивний матеріал із закритою кореневою системою та сіянці, вирощені за традиційною технологією.

Як свідчить практика лісівників, рослини із закритою кореневою системою приживлюються практично стовідсотково, мають сильнішу енергію росту, ніж лісові культури, вирощені звичайним способом. Рослини з неушкодженою кореневою системою під час посадки швидше вбирають в себе необхідні поживні речовини і вже в перші роки дають максимальний приріст.

Відтак, будемо спостерігати, як поводитиметься в умовах однієї лісової ділянки різний садивний матеріал, які будуть результати приживлюваності, приросту. Відтак робитимемо висновки щодо ефективності створення лісових культур із закритою кореневою системою.

 

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства