Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич взяла участь у посадці лісу на Черкащині

3

26 березня у Канівському лісгоспі відбулася посадка лісу в рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів України стартувала 21 березня, у Міжнародний день лісів, і триватиме до 16 квітня – Дня довкілля.

У заходах взяли участь Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Христина Юшкевич, голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко та  керівники  інших обласних відомств.

У Софіївському лісництві (квартал 11, виділ 4) учасники акції разом з учнями місцевого шкільного лісництва за кілька годин створили лісові культури сосни звичайної та дуба червоного на загальній площі в 2,8 гектара найбільш традиційним способом – за допомогою меча Колесова.

Про важливість збереження, примноження та невиснажливе використання  лісових насаджень наголосила Перший заступник Голови Держлісагентства України Христина Юшкевич. На її думку, спільна хороша справа – найкращий приклад для молоді.

– Акцію “Майбутнє лісу у твоїх руках” проводимо щороку по всій Україні для привернення уваги молоді, громадськості до питання створення нових лісів, – зазначила Христина Юшкевич. – З кожним роком акція набуває все більшої популярності, і це дуже приємно. Загалом лісівники вже виконали більшість робіт з посадки лісу, оскільки тривають сприятливі для цього погодні умови. Такі ж заходи мають, насамперед, просвітницьку мету – ми хочемо показати, що ліс садити непросто, а ще необхідно докласти чимало зусиль, щоб його доглянути, виростити та зберегти.

Про те, що головним завданням лісівників є збільшення загальної площі лісів та вирощування стійких високопродуктивних насаджень, зазначив начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко. У рамках лісокультурної кампанії, яка зараз триває в області, лісівниками вже посаджено 1100 гектарів лісів, заплановано – 1600 га. Лісгоспи, в яких висаджується сосна, вже практично виконали всі поставлені завдання. Залишилися лише ті площі, на яких лісові культури будуть створені посівом жолудя та горіхом чорним.

Протягом місяця головні заходи акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбуватимуться у всіх лісгоспах за участі учнівської та студентської молоді, представників громадських організацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, засобів масової інформації.

Прес-служба Держлісагентства

DSC_02541920

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства