Підсумовуючи зроблене, чітко бачити перспективи року прийдешнього

1

Саме в такому ключі відбувався всебічний аналіз стану справ лісогосподарської галузі на засіданні колегії Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, яке відбулося 1 грудня цього року.

Відкрив засідання, ознайомивши присутніх із порядком денним, начальник управління Андрій Пивовар.

Цього разу розглядалися питання про підсумки будівництва лісових автодоріг підвідомчими підприємствами у 2015 році та план їх будівництва у 2016 році, про підсумки пожежонебезпечного періоду, про стан впровадження бухгалтерських програм та стан дебіторської та кредиторської заборгованостей, а також про готовність підвідомчих підприємств до зимового періоду та про проведення депопуляції дикого кабана державними підприємствами лісового господарства.

Доповідаючи по першому питанню порядку денного, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів Володимир Кирієнко проаналізував виконання запланованих показників із будівництва земляного полотна, облаштування його дорожнім «одягом», а також зосередив увагу на питаннях відновлення, ремонту та реконструкції лісових автомобільних доріг та ознайомив учасників колегії з планами їх будівництва на прийдешній, 2016-й, рік.

У доповіді головного спеціаліста відділу лісового господарства Андрія Дудка йшлося про найбільш наболіле, а саме про результати роботи підвідомчих підприємств із попередження і гасіння лісових пожеж у 2015 році. Він також проаналізував у розрізі лісгоспів кількість пожеж, площі та причини їх виникнення і звернув увагу директорів лісгоспів на заходи, реалізація яких забезпечить ефективну охорону лісів від пожеж у наступному році.

Заступник начальника управління — начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Наталія Кудласевич наголосила на необхідності завершення впровадження бухгалтерської програми «ІС: Бухгалтерія 8.2» до 1 січня 2016 року, а також проаналізувала дебіторську та кредиторську заборгованості в розрізі підвідомчих підприємств та акцентувала увагу учасників засідання на посиленні претензійно-позовної роботи.

Головний спеціаліст відділу лісових ресурсів ОУЛМГ Володимир Кирієнко доповів, що підготовка до роботи в осінньо-зимовий період здійснюється згідно із затвердженими планами-графіками. Він проаналізував проведення регламентних робіт із обслуговування, ремонту та модернізації котелень, встановлення нових котлів на дров’яному опаленні, переобладнання котельного господарства на альтернативне паливо, утеплення адміністративних, виробничих, побутових, допоміжних будівель, оптимізації опалювальних площ, а також проінформував учасників колегії про відремонтовану техніку, запас пально-мастильних матеріалів, забезпечення працівників спецодягом тощо.

Перший заступник начальника управління Юрій Пономаренко, виступаючи з питання проведення депопуляції дикого кабана державними підприємствами лісового господарства, зазначив, що на виконання пункту 3 протоколу №5 від 13 липня 2015 року засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернігівській облдержадміністрації, користувачами мисливських угідь області з початку року проведено відстріл 992-х голів дикого кабана. До кінця року підприємствам обласного управління необхідно провести відстріл ще 214 голів. Він також ознайомив учасників колегії з графіком проведення депопуляції дикого кабана державними лісогосподарськими підприємствами – користувачами мисливських угідь і наголосив на виконанні планових показників з рубок, формування і оздоровлення лісів, зупинився на питанні реалізації новорічних ялинок, потребі та залишках бирок до них.

Голова обкому профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець проінформував учасників колегії про результати всеукраїнських зборів голів первинних профспілкових організацій України.

Підсумовуючи засідання колегії Чернігівського ОУЛМГ, начальник управління Андрій Пивовар зазначив, що для розширення мережі лісових автомобільних доріг директорам лісогосподарських підприємств слід активніше використовувати дорожньо-будівельні комплекси, запропонував директорам лісгоспів за сприятливих погодних умов уже готуватися до наступного пожежонебезпечного періоду, а також невідкладно активізувати роботу з автоматизації бухгалтерського обліку з обов’язковим його поєднанням із базою даних електронного обліку деревини, загострив увагу директорів лісгоспів на забезпеченні безперебійної роботи транспорту в зимовий період та утриманні у належному робочому стані всіх наявних автономних джерел енергозабезпечення. І наголосив:

«Підсумовуючи зроблене, треба чітко бачити перспективи і завдання року прийдешнього, усвідомлюючи високу особисту відповідальність за їх реалізацію».

У роботі колегії також взяли участь директори лісгоспів Юрій Перепечай, Сергій Аніщенко, Іван Горохівський, Петро Погребняк, Юрій Болоховець, Микола Засько, Юрій Кравчук, Валентин Судак, Андрій Данько, Олександр Демченко, Сергій Мотрич, начальник Чернігівської ЛВРЛ Олександр Солодкий та головний інженер ДП «Семенівський лісгосп» Володимир Міцук.

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

2

3

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства