План року посадки лісів перевиконано

_MG_9849

Рання і посушлива цьогорічна весна спонукала лісівників Чернігівщини використовувати буквально кожну годину, щоб встигнути «спіймати» залишену ще зимою вологу в грунті для невідкладної посадки лісових культур.

Цю дуже важливу для лісовідновлення справу завдяки сумлінній і грамотно організованій праці як самих лісівників, так і залучених до неї широких верств населення та юних природолюбів зі учнівських лісництв вдалося завершити вже у першій половині квітня.

Саджанцями лісових культур засаджено 2184 гектари лісового масиву на місцях вирубок, земель переданих до  Держлісфонду як таких, що вже непридатні для  сільськогосподарського виробництва. Таким чином план заліснення  2180 гектарів перевиконано!

Варто наголосити, що планові показники вдалося перекрити ще й тому, що було вдосталь вирощено і високоякісного садивного матеріалу як для власних потреб, так і для забезпечення ним інших користувачів. Так, понад два мільйони 300 тисяч штук саджанців реалізовано саме тим лісокористувачам, які не підпорядковані Чернігівському ОУЛМГ. І це радує, бо сумлінна праця наших лісівників дістане своє продовження і втілення  для загальносуспільного блага, для оздоровлення довкілля всієї Чернігівщини.

Найбільше реалізували саджанців лісових культур Корюківський, Семенівський та Холминський держлісгоспи. В основному це саджанці сосни звичайної і берези.

А от для озеленення сіл, селищ і міст області реалізовано також півтора десятка видів декоративно-садивного матеріалу. Тут особливо успішно попрацювали лісівники ДП «Корюківське лісове господарство» та ДП «Ніжинське лісове господарство». Зазначу, що від реалізації саджанців сосни звичайної і берези у каси лісогосподарських підприємств надійшло 600 тисяч гривень виручки, а від реалізації декоративно-садивного матеріалу — 100 тисяч гривень.

Слід додати, що весняну посадку лісу активно підтримувало і охоче допомагало все працездатне населення найближчих сіл та хуторів. Для лісівників це вагома підмога, а для добровільних помічників — непоганий заробіток. Отже, користь обопільна.

Після успішної і, можна стверджувати без усякого перебільшення, ударної кампанії весняної посадки лісу керівництво Чернігівського ОУЛМГ висловлює щиру подяку всім небайдужим, усім, хто допоміг лісівникам завершити її успішно у стислі строки.

Особливу сердечну вдячність адресуємо юним природолюбам – студентам і учням, колективам учнівських лісництв, а також їхнім наставникам і вчителям, котрі, можна сказати, вкладають всю душу  у виховання підростаючого покоління, організовуючи і проводячи у березні—квітні акцію «Майбутнє лісу — у твоїх руках, започатковану Держлісагентством» лісових ресурсів України  за підтримки міністерства освіти України. Сердечне усім спасибі за щиру любов до лісів, за виявлену турботу про їхнє майбутнє!

Юрій Пономаренко,

перший заступник начальника,

головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ

DSC_0022DSC_0028DSC_0052IMG_0835IMG_1856IMG_6059IMG_9679DSC_0067

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства