Пошкодження лісових культур дикими тваринами в зимовий період

На території державного лісового фонду ДП «Остерський військовий лісгосп» веденням мисливського господарства займаються чотири мисливські господарства, угіддя яких частково знаходяться на території РЛП «Міжрічинський».

Основним завданням користувачів мисливських угідь, є охорона та відтворення диких тварин, доведення їх чисельності до оптимальних величин. На сьогоднішній день згідно з чинним законодавством, господарства обмежені у проведенні полювань на територіях які відносяться до РЛП «Міжрічинський». Що вже призвело до перевищення чисельності поголів’я диких тварин, а саме: лося, оленя європейського та козулі. В результаті чого почастішали пошкодження лісових культур цими тваринами особливо в місцях зимової концентрації.

Дані території постійно обстежуються спеціалістами державного підприємства лісового господарства, управління та представниками мисливських господарств і встановлюється  ступінь пошкодження лісових культур, яка часом досягає 95%.

Для  захисту лісових культур від пошкодження дикими тваринами підприємство розробляє заходи по їх збереженню – це проведення огородження та застосування репелентів.

На звернення директора ДП «Остерський військовий лісгосп» В.Б.Брайка, начальником відділу мисливського господарства  Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства Пирогом М.М,  головним спеціалістом відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Перев’язком В.С, директором мисливського господарства ТОВ СМП «Рись» Солівоном Р.С, представниками даного лісогосподарського підприємства, проведено  обстеження стану лісових культур Карпилівського лісництва, які пошкоджені дикими тваринами (козуля, олень європейський, лось) у зимовий період 2019-2020 років та підлягають списанню.

При обстеженні лісових культур комісією ДП «Остерський військовий лісгосп» встановлено, що лісові культури пошкоджені дикими тваринами, хворобами та шкідниками у всіх лісництвах підприємства з різною інтенсивністю.

Всього пошкоджено лісових культур на площі 78,1 га, які створені у  2015 – 2019 роках. Найбільше пошкоджені лісові культури у Карпилівському лісництві, процент пошкодження  досягає 95%.

Представниками управління та мисливського господарства підтвердився факт пошкодження лісових культур.

По підприємству підлягають списанню лісові культури на площі 33,3 га.

Спільно намічені заходи по забезпеченню залісення площ, лісових культур які підлягають списанню, проведення доповнення пошкоджених лісових культур, огородження ділянок та застосування репелентів, співпраці з адміністрацією мисливських господарств.

 

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства