Посилити ініціативу з виявлення і реалізації резервів лісогосподарювання

Саме з цією метою на технічній нараді в ДП «Добрянське лісове господарство»  аналізувалися   підсумки господарсько-фінансової діяльності лісгоспу за  9  місяців  нинішнього року.

 

Головний економіст державного підприємства Тетяна Землянко  повідомила, що лісгосп забезпечив виконання основних запланованих лісогосподарських заходів.

На ведення лісового господарства було направлено 26211,9 тис. грн. власних коштів.

Заготовлено 100,028 кубічних метрів ліквідної деревини, в т.ч. від рубок головного користування 60831 кубометрів та 39197 кубометрів на рубках догляду, що майже вдвічі більше запланованого.

Перероблено 15641 метрів кубічних деревини і випущено товарної продукції на 24309 тис. грн. – більше від запланованого.

Підприємством сплачено до зведеного бюджету 45441 тис. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 2416 тис. грн. більше минулорічного. Отримано 2104 тис. грн. чистого прибутку.

За підсумками дев’яти місяців кращою визнано роботу Ріпкинського лісництва (1 місце), Олешнянського лісництва (II місце) і Ново-Яриловицького (III місце). Зі структурних підрозділів першість за Добрянським нижнім складом.

З аналізом використання  лісосировинних ресурсів виступив головний інженер лісгоспу В’ячеслав Киченок.

Підвідомчими підрозділами за три квартали поточного року від усіх видів рубок заготовлено 100,028 тис. куб. м деревини, що на півтори тисячі кубометрів більше відповідного минулорічного періоду. На рубках головного користування заготовлено 60,813 тис. куб. м деревини, Це майже на дві тисячі кубометрів більше, ніж торік.

Підвідомчими підрозділами за три квартали року від рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства заготовлено 39,197 тис. куб. м ліквідної деревини, що на 3,066 тис. куб. м більше, ніж за відповідний період 2018 року. Зважаючи на те, що за три квартали року не досягнуто певного росту виходу цінних сортиментів, питання ефективного використання лісосічного фонду залишається першочерговим.

Про  стан роботи лісгоспу в осінньо-зимовий період інформував учасників наради головний механік Юрій Скугорєв.

Він, зокрема, відзначив задовільний стан рівня підготовки та організації роботи підрозділів. Незважаючи на складні фінансово- економічні умови, які склалися нинішнього року, підприємство здійснило всі необхідні заходи в повному обсязі для роботи в зимовий період. Головний механік детально проінформував про ці заходи.

Інженер з охорони праці Петро Кулик  доповів про стан охорони праці в лісгоспі.

Підприємствами проводиться певна робота щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці та профілактики виробничого травматизму. Проте стан охорони праці в окремих підрозділах підприємства не в повній мірі відповідає вимогам Закону України “Про охорону праці”.

З метою імплементації європейських норм в Україні та переходу до міжнародного стандарту на базі Укрцентркадриліс всі інженери з охорони праці навчалися на семінарах-практикумах щодо розробки та впровадження систем менеджменту гігієни та охорони праці на засадах управління ризиками.

В ДП «Добрянський лісгосп» проводяться заходи щодо вдосконалення питань з охорони праці, зниження рівня виробничого травматизму, забезпечення безпечних та нешкідливих умов праці, покращення стану охорони праці на підприємстві. Зокрема, 25 жовтня відбулося навчання- тренінг з розробки карт небезпеки ризику.

З розглянутих на технічній нараді питань посадовцям надані відповідні доручення та ухвалено рішення щодо посилення ініціативи з виявлення та реалізації резервів на всіх напрямках лісогосподарювання.

Після завершення наради її учасники в теплій, хвилюючій атмосфері  проводжали на заслужений відпочинок колишнього головного лісничого підприємства Василя Григоровича Гайдамако.

Директор ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський від імені трудового колективу сердечно подякував колезі за його невтомну працю в лісовій галузі, за той шлях, який він з честю пройшов протягом чотирьох десятків літ від помічника лісничого до головного лісничого підприємства, за відданість професії і вагомий внесок у розвиток лісівничої справи.

 

За інформацією ДП «Добрянське лісове господарство»

       

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства