Прагнення до стабільності та єдність  – запорука успіху лісової галузі

У щоденній роботі партнером лісового господарства та важливих громадським органом є профспілка. Вже традиційно, на початку нового року, у трудових колективах лісівників проходять звітні конференції первинних профспілкових організацій.

Відверта розмова однодумців, обговорення проблемних питань і викликів перед лісівниками та амбітні плани на майбутнє. Так можна охарактеризувати звітну конференцію профспілки чернігівських лісівників, яка проходила 28 лютого 2020 року.

На зібрання до Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» завітала голова обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Чернігівщини Наталія Кудласевич.

Питання, що розглядалися, важливі, – виконання за 2019 рік двосторонніх зобов’язань колективного договору поміж адміністрацією підприємства та профспілкою, зміни і доповнення до колективного договору, звіт про використання профкомом коштів і кошторис профспілки на 2020 рік.

Делегати конференції заслухали доповідь директора ДП «Чернігівський лісгосп» Юрія Ревка. Очільник підприємства проаналізував підсумки роботи праці трудового колективу за звітний період. Розглянемо основні показники лісового господарства.

Лісогосподарські заходи. Серед пріоритетів, які підприємство послідовно і цілеспрямовано втілює в життя впродовж минулого 2019 року є подальше розширення площ лісів.

В 2019 році виконані основні показники по лісовідновленню та захисному лісорозведенню. Відтворено лісів на площі 157,1 га (посаджено лісові культури), що становить 151,1% річного завдання (100 га), крім того природнє поновлення – 6 га. Доповнення лісових культур 2019 року проведено на площі 287 га, а саме, Мекшунівське лісництво – 57 га, Славутицьке – 63,5 га, Пакульське – 66,6 га,  Любецьке – 39 га, Чернігівське – 35,2 га, Березнянське – 21,4 га та Красилівське – 3,6 га.

Лісове насіння заготовлено в кількості 684,6 кг (що становить 105,2% запланованих показників), в тому числі: сосни звичайної 131,5 кг, жолудів дуба звичайного – 500 кг, насіння інших порід 53,1 кг.

Більше уваги стали приділяти вирощуванню садивного матеріалу в умовах контрольованого середовища та декоративного садивного матеріалу.

Охорона і захист лісів. Робота з кадрами. Планові завдання по охороні і захисту лісу всі лісництва виконують в повному обсязі. Витрати на охорону лісу від пожеж, боротьбу зі шкідниками та хворобами склали за 2019 рік 1670,7 тис. грн. Наземні винищувальні роботи в осередках шкідників і хвороб проведені на площі  2200 га.

Вагоме місце в роботі підприємства – це здійснення комплексних заходів щодо охорони праці, значна увага приділяється роботі з кадрами, покращенню матеріально-технічного стану структурних підрозділів, модернізація та підтримка у належному стані  технічної складової лісгоспу тощо.

Лісова галузь є важливим наповнювачем як місцевих бюджетів, так і держави в цілому. Саме тому новий Уряд приділяє значну увагу на шляху реформування лісового господарства.  На сьогодні перед лісгоспами важливе завдання – це впровадження нових, гармонізованих з європейськими стандартами обліку лісопродукції.

Серед головних проблем та викликів, які постали перед лісівниками: висока конкурентність на ринку лісопродукції; продовження заборони експорту лісопродукції і як наслідок відсутність валютних надходжень; нестабільність внутрішнього ринку збуту через фінансову нестабільність у країні;  цінова політика, яка не дає впевненості в прийдешньому дні – ціни на енергоносії, запчастини, пальне і т.д. постійно зростають, ціни на лісопродукцію тільки знижуються.

Стабільна робота – запорука успіху. Основні завдання, які стоять перед ДП «Чернігівський лісгосп» – це стабільна робота, сплата податків, підвищення заробітної плати та рівня соціальної захищеності працівників. Для досягнення поставленої мети потрібна ефективна цілеспрямована, злагоджена робота підрозділів та апарату управління лісгоспу, для отримання доходів, які б дозволили ефективно займатись веденням лісового господарства.

На звітній конференції профспілкової організації держлісгоспу виступила голова обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Наталія Кудласевич. Вона всебічно проаналізувала стан справ у лісовій галузі, зокрема, вплив на роботу лісового господарства проекту закону «про працю», також ознайомила делегатів з виконанням зобов’язань  колективного договору в підприємствах лісової галузі області та познайомила делегатів із планами на 2020 рік.

Звертаючись до делегатів конференції, голова первинної профспілкової організації підприємства Інна Паніматченко проаналізувала стан виконання трудового договору, кошторису витрат профспілки на соціально-трудові пільги та культурно-оздоровчі заходи  у 2019 році.

Підсумовуючи продуктивну роботу звітної конференції, директор ДП «Чернігівський лісгосп» Юрій Ревко подякував трудовому колективу за результативну роботу та підсумував результати трудового суперництва поміж підрозділами лісгоспу.

За 2019 рік кращих показників досягли:

1 місце – Мекшунівське лісництво;

2 місце – Любецьке лісництво;

3 місце – Пакульське лісництво;

4 місце – Славутицьке лісництво та Красилівське лісництво;

5 місце – Березнянське лісництво;

6 місце – Чернігівське лісництво.

Переможці отримали цінні заохочувальні призи від профспілки.

Як підсумок, – стабільна робота підприємств лісової галузі, постійне економічне зростання та прагнення до єдності є запорукою успіху роботи як лісового господарства, так і профспілкової організації.

За інформацією Державного підприємства

«Чернігівського лісового господарства»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства