ПРИЛУЦЬКІ ЛІСІВНИКИ ВПРОВАДЖУЮТЬ СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ  ЛІСОВІДНОВЛЕННЯ

Стрімкі зміни клімату останніх років спонукають лісівників  досліджувати і впроваджувати нові, сучасні технології лісовідновлення, без яких вже неможливо виростити продуктивні та здорові ліси.

Ось і в Жадьківському лісництві ДП «Прилуцький лісгосп» планують створити дослідні ділянки для вирощування дуба звичайного. З цією метою майже на трьох гектарах тут висадять сіянці дуба звичайного, чергуючи садивний матеріал із закритою кореневою системою та  сіянці, вирощені за традиційною технологією.

Підготовка грунту під створення лісових культур проводиться за вдосконаленою технологією плугом ПКЛ-70 та  розпушувачем навісним РН-60М, призначеним для глибокого розпушування ґрунту під посадку. Глибина розпушування сягає 60 сантиметрів з одночасним внесенням в грунт мінеральних добрив.

Як свідчить практика жадьківських лісівників, рослини із закритою кореневою системою приживлюються практично стовідсотково, мають сильнішу енергію росту, ніж лісові культури, вирощені звичайним способом.  Рослини з неушкодженою кореневою системою під час посадки  швидше вбирають в себе необхідні поживні речовини і вже в перші роки  дають максимальний приріст.

Відтак, будемо спостерігати, як поводитиме себе в умовах однієї лісової ділянки різний садивний матеріал, які будуть результати  приживлюваності, приросту. І вже тоді робитимемо висновки щодо ефективності створення лісових культур із закритою кореневою системою.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства