Прилуцькому лісгоспу – 95 років!

 

Щиро вітаю своїх колег, а також ветеранів лісової галузі зі знаменною подією – 95-літтям Прилуцького лісгоспу!

Наше підприємство було створене в далекому 1925 році. У різний час працювали знані в лісовій галузі (не лише Чернігівщини, а й усієї України!) фахівці: легендарний Іван Степанович Іжевський, який 20 років очолював обласне управління лісового та мисливського господарства (це було у 50-60-х роках); Віктор Петрович Чигринець, котрий 15 років працював директором нашого лісгоспу, а зараз очолює Сумське обласне управління.

Також свій трудовий шлях розпочинав у Прилуках Іван Олексійович Горохівський, який працював майстром в Ічнянському цеху переробки, а Валерій Григорович Лозицький згодом був там начальником. Очолював наше підприємство і заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Віталійович Болоховець.

Наше підприємство пройшло нелегкий шлях становлення разом із незалежною Україною. Однак і нині, попри всі економічні негаразди в галузі, підприємство прагне триматися на плаву. Зараз тут працює 150 лісівників. Підприємство об’єднує сім лісництв, його володіння розкинулися в Ічнянському, Варвинському, Срібнянському та Прилуцькому районах.

Прилуцький державний лісовий фонд – порівняно невеликий, нещодавно він становив 22,5 тисячі гектарів. Але, починаючи з 2000-х, площа підприємства збільшується, поповнюючись новими висадженими лісами на землях, непридатних для сільськогосподарського призначення.

Сьогодні прилуцькі лісівники значну увагу приділяють побічному користуванню лісом. Вони заготовляють бруньки берези, цвіт липи, звіробій, ехінацею та березовий сік. І рекреація стала одним із напрямків нашої лісогосподарської діяльності. У кожному лісництві оснащені всім необхідним місця для здорового відпочинку земляків.

Прилуцькі лісівники дбають і про свою молоду зміну, плекаючи її в учнівських лісництвах. Вихованці колективу юних природолюбів із Лісовосорочинської середньої школи опановують лісівничі професії на базі Кам’янського лісництва. Тут створений «зелений патруль», знаний як багаторічний переможець всеукраїнських зльотів, котрий очолює вчитель хімії та біології Тетяна Горбач.

Зичу всьому нашому трудовому колективу, а також ветеранам нашого підприємства та вихованцям учнівських лісництв здоров’я, добробуту, любові, щастя, удачі, миру, усіх гараздів! Щоб наш колектив зберігся, завжди мав роботу і прилуцькі славилися на всю Україну. І щоб через п’ять років усі разом ми зібралися й відсвяткували столітній ювілей!

 

Андрій ДАНЬКО, директор ДП «Прилуцьке лісове господарство»

 

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства