ПРИМНОЖУЄМО ТА ЗАХИЩАЄМО ПРИРОДУ

Щорічно 1 квітня вся планета відзначає Міжнародний день птахів (International Bird Day). Його мета – збереження видового різноманіття та чисельності птахів. Виникло воно  в США в 1894 році. Незабаром свято, що отримало популярність завдяки ЗМІ, почало масово проводитися в усіх штатах, потім прийшло до Європи, а наразі проходить в рамках біологічної програми ЮНЕСКО “Людина і біосфера” у багатьох країнах світу. День птахів – це не тільки річниця Конвенції, але і час прильоту пернатих із зимівель. За традицією в цей час в очікуванні пернатих розвішуються шпаківні, дуплянки та інші «пташині будиночки». Повернення птахів святкується також як прихід весни.

Щороку для покращення умов перебування пернатих у лісовому фонді, лісівники виготовляють і розвішують шпаківні та годівниці. А допомагають їм у цьому юні помічники, вихованці Кам’янського учнівського лісництва «Зелений патруль», а також учні шкіл, які знаходяться в зоні діяльності ДП «Прилуцький лісгосп».

Щоб вчасно встигнути прийняти птахів, дітлахи ще в лютому в шкільних майстернях почали виготовляти шпаківні. Цьому нехитрому ремеслу їх навчали вчителі праці.

Нажаль цього року через введення карантину по всій території України школярі не зможуть зібратися разом, щоб розвісити будиночки, виготовлені ними для пернатих друзів. Тому цю роботу виконують їхні наставники, працівники лісової охорони.

Нагадаємо, птахи потребують захисту і людської уваги в усі пори року. Стан довкілля багато в чому залежить від дбайливого до нього ставлення людини.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства