Привітання з нагоди Міжнародного дня лісу

загружено (1)Провесна. По узліссі і на галяві зеленіє перший ряст іцвітуть проліски та сон-трава. Дерева ще безлисті, але вкритібростю, що от-от має розкритись. На озері туман то лежитьпеленою, то хвилює од вітру, то розривається, одкриваючиблідо-блакитну воду…

Леся Українка

Усі ми зі шкільних років пам’ятаємо драму-феєрію «Лісова пісня», у якій Лесею Українкою оспівано природу Полісся увсій її красі. Ще зовсім юними ми збагнули, що ліс, озеро, кожне дерево живе своїм життям, говорить, дихає, має свійхарактер і звичаї. І це дійсно так і є.

Ліси зачаровують своєю красою! Вони є легенями нашої планети, мають неоціненне екологічне, соціальне таекономічне значення, адже беруть участь у формуванні клімату планети, забезпечують киснем, переробляють шкідливівикиди, створюють здорове середовище для людей, існування безлічі рослин і тварин, допомагають зберегти ландшафти,водні ресурси, родючість ґрунтів.

21 березня відоме як Всесвітній день лісу. Цю традицію було започатковано Європейською конфедерацією сільськогогосподарства, а Генеральна Асамблея ООН проголосила його Міжнародним днем лісу.

Зазвичай ця дата припадає на день весняного рівнодення, що, за традицією, вважається першим днем весни і є символом нового життя та нових починань.

Сподіваюся, що Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка розпочинається за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України та Голови Олександра Ковальчука і триватиме до Дня довкілля, який відзначається 16квітня, цього року пройде успішно.

Крім посадки дерев, лісівники, екологи та освітяни пропагуватимуть знання про ліс, проводитимуть заняття успеціалізованих класах, читатимуть лекції, демонструватимуть виставки, присвячені збереженню лісів. Усі охочі матимутьможливість відвідати лісівничі просвітницькі центри, музеї лісу, пройти екологічними стежками, які створені на базі обласнихуправлінь та підприємств лісової галузі у всіх куточках держави.

За площею і запасами лісу Україна посідає восьме місце в Європі. Наша мета – підняття позицій у цьому рейтингу,донесення до суспільства ідеї про необхідність дбайливого ставлення до природи та лісу як багатства держави, пропагуванняекологічної культури.

З нагоди такого свята звертаюся до всіх громадян України з проханням долучатися до акції, посадити своє дерево, ботака праця сприяє не лише чистоті довкілля, а й чистоті наших душ!

Бережіть ліс, і він вам віддячить своєю красою, чистим повітрям та незабутніми враженнями!

З повагою,

Перший заступник

Голови Державного агентства

лісових ресурсів України

Христина Юшкевич

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства