Приємні подарунки та змістовні подорожі

Підростають ліси, створені дитячими руками. Цього року державному підприємству «Корюківське лісове господарство» вдалось залучити максимальну кількість школярів та привернути увагу громадськості до відновлення лісів.

Перше дерево, висаджене власними руками це згадка на все життя. Діти, які брали участь у відновленні лісу, назавжди запам’ятають цей досвід та пронесуть крізь роки поважливе і доброзичливе ставлення до праці лісівників. Підтвердженням цього слугує той факт, що учні шкіл, які долучились до посадки лісових культур тепер регулярно, а головне – добровільно, відвідують свої ділянки та стежать за результатами власної роботи.

Загалом ДП «Корюківське лісове господарство» активно співпрацює зі школярами районів, в яких розміщені підрозділи підприємства. Для озеленення пришкільних територій постійно надається якісний декоративний посадковий матеріал і допомога в його висадженні, проводяться уроки, що допомагають дітям познайомитись з діяльністю лісівників та отримати профільні знання, а школярі старших класів охоче беруть участь у відновленні лісових культур. Так, впродовж акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» учні створили нові насадження на території Брецького, Андрониківського, Новоборовицького та Корюківського лісництв, загальною площею 3,1 га.  А Корюківські гімназисти разом з ДП «Корюківське лісове господарство» долучились до міжнародного проекту з відтворення лісів ENO Enviroment.

Старання юних помічників не проходять марно – вдячні лісівники частують їх смаколиками, роблять приємні подарунки та влаштовують змістовні подорожі. Так, за сприяння ДП «Корюківське лісове господарство» вихованці Корюківської гімназії відвідали місто Батурин – колишню резиденцію гетьманів Лівобережної України. А учні Корюківської ЗОШ I-III ст.№1 отримали змогу відвідати Менський зоопарк та Сновське вище професійне училище лісового господарства, що стало гарним додатком у напрямку профорієнтаційної роботи з підлітками. Також було проведено екскурсію до приватного розсадника з ексклюзивними та екзотичними рослинами Миколи Баги у м.Сновськ.

Співпраця з підростаючим поколінням планується і надалі. Адже майбутнє лісу в наших руках та – руках наших дітей!

За інформацією ДП «Корюківське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства