ПРОЄКТИ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР ЗАХИСТИЛИ УСПІШНО

Весняна лісокультурна кампанія для лісівників – один із найважливіших етапів лісовідновлення. До нього готуються заздалегідь і   відповідально. Адже відтворення лісів шляхом їх відновлення та лісорозведення – це здійснення цілеспрямованих заходів відповідно до природоохоронних вимог з метою створення нових насаджень. Отож щороку перед початком лісокультурних робіт для державних лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ проводиться лісокультурна нарада із захисту проєктів лісових культур.

Цьогоріч кущові наради відбулися на базі Горбачівського лісництва ДП «Остерський лісгосп» та Корюківського лісництва ДП «Корюківський лісгосп».  Оцінювали ж і затверджували план майбутнього лісовідновлення начальник відділу лісового господарства Чернігівського ОУЛМГ Вадим Фесюн, директор ДП «Новгород-Сіверська ЛНДС» Анатолій Жежкун, головні спеціалісти відділу лісового господарства Володимир Перев’язко та Володимир Кирієнко.

У роботі лісокультурної ради взяли участь головні лісничі держлісгоспів та інженери лісових культур. Відбувся продуктивний обмін думками поміж фахівцями управління, науковцями ДП «Новгород-Сіверська науково-дослідна станція» та спеціалістами підприємств.

Йшлося про принципи та підходи у проєктуванні майбутніх лісових насаджень. Зокрема, про відповідність проєктованих лісових порід відповідним типам умов місцезростання. Про змішування головних та супутніх деревних порід на принципах лісового симбіозу. А також про введення до складу лісових культур чагарників, проєктування створення протипожежних бар’єрів, введення у склад порід-інтродуцентів та ще про інші важливі  питання лісогосподарського виробництва.

Найкращі лісові проєкти підготували працівники державних підприємств «Прилуцький лісгосп», «Остерський військовий лісгосп»,  «Корюківський лісгосп» та  «Семенівський лісгосп».

Начальник відділу лісового господарства ЧОУЛМГ Вадим Фесюн наголосив, що широке обговорення проєктів дозволить найефективніше з лісівничою доцільністю використати потенціал лісокультурної площі. Розгляд проєктів на лісокультурній раді – це ще й  важливий зв’язок науки і виробництва в питаннях відновлення лісів, який дозволяє лісівникам пересвідчитись у правильності своєї роботи.

Висловлені на зібранні зауваження та пропозиції, безумовно,  будуть використані на практиці.

Аліна Майборода,

інженер лісових культур ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Фото автора

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства