Ринок деревини стане прозорішим

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук нещодавно провів селекторну нараду про взаємодію місцевих держадміністрацій з територіальними органами міністерств, центральними органами виконавчої влади з метою забезпечення реалізації програм збалансованого регіонального розвитку, створення умов для залучення інвестицій та впровадження регіональних інвестиційних проектів.

На нараді розглянуто багато важливих питань, зокрема прем’єр-міністр звернувся до очільників ОДА: за участю органів місцевого самоврядування, терміново опрацювати питання щодо запровадження електронного обліку деревини, яка заготовлюється у лісах комунальної власності. А держлісагентству – забезпечити організацію та проведення навчань у комунальних лісгоспах та облагролісі.

Днями у департаменті агропромислового розвитку Чернігівської ОДА провели навчання з працівниками лісгоспів. Виступив заступник начальника департаменту Олександр Щербатий, а практичні навички продемонстрували заступник генерального директора ДП «Ліац» Юрій Сотник і начальник відділу обробки даних Сергій Чайка.

Взагалі ж, усе це потрібно для того, щоб працювати на ринку деревини на рівних і прозорих умовах із державними лісогосподарськими підприємствами.

Звісно, попереду ще немало роботи. Бо для запровадження електронного обліку деревини потрібні значні кошти, які в облагролісі сьогодні відсутні. Та все ж зроблені перші кроки для того, щоб ринок деревини на Чернігівщині став прозорішим.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства