САДИТИ ЛІС – ЦЕ МОДНО!

Кожного року з приходом весни за ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України  проводиться Всеукраїнська Акція «Майбутнє лісу в твоїх руках». Вона стартує з 21 березня 2018 року, у Міжнародний день лісів і триватиме протягом місяця – до Дня довкілля, який цього року в Україні відзначається 20 квітня.

Метою Акції є поширення інформації про важливість лісів для життя людини, сутність професії лісівника, особливості використання лісових ресурсів, використання заготовленої деревини, її екологічні якості, а також поглиблення порозуміння між лісівниками та місцевими громадами. Люди отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства і особисто долучитися до приємного процесу – висадження молодих дерев.

27 березня до Акції долучився колектив Прилуцької районної державної адміністрації та виконавчого апарату районної ради, працівники лісгоспу та вихованці учнівського лісництва Лісовосорочинської ЗОШ. Лісівники разом з усіма запрошеними посадили в Кам’янському лісництві на площі 0,9 га понад 5 тис. шт. сіянців сосни звичайної.

Садіння лісу в межах акції, це завжди свято, адже до посадки долучаються люди, які не причетні до професії лісівника, але прагнуть поспілкуватися з природою та зробити свій внесок у примноження зелених скарбів.

І діти, і дорослі дружно працювали на славу лісу, який стане живим посиланням майбутнім поколінням.

Сподіваємось, що з проведенням таких заходів не лише збільшаться площі лісів, але підвищиться екологічна свідомість та обізнаність про ліс і лісову галузь у нашого підростаючого покоління, яка може змінити стиль мислення і поведінку кожної людини. І тому наші задуми щодо залучення саме до практичної природоохоронної роботи підлітків має велике значення як для сьогодення, так і для майбутнього.

Адміністрація лісгоспу висловлює щиру подяку всім, хто приєднався до посадки лісу в рамках Акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» та сподівається, що з кожним роком, бажаючих зробити таку гарну справу, ставатиме більше.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства