Семінар-навчання з охорони праці на лісогосподарському виробництві відбувся у Чернівецькій області

загружено5-6 травня на базі державних підприємств «Чернівецьке лісове господарство» та «Сторожинецьке лісове господарство» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням спеціаліста відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Управління використання лісових ресурсів та науки Держлісагентства України Андрія Мусійовського відбувся семінар-навчання з охорони праці. Участь у ньому взяли фахівці відповідного профілю з облуправлінь Державного агентства лісових ресурсів України.

Спочатку головний спеціаліст сектору технічної політики та використання лісових ресурсів Чернівецького ОУЛМГ Анатолій Головатий поінформував про стан безпеки праці у лісгоспах Чернівецької області. Після цього учасники оглянули Глибоцький лісопункт, що підпорядкований ДП«Чернівецьке ЛГ». На виробничому підрозділі керівні працівники лісгоспу показали оновлені цехи, обладнання, виробничі процеси та дотримання норм праці при їх виконанні. Пропарювальна та сушильна камери, склад продукції, власна котельня, місця для відпочинку працівників та власне переробка лісосировини – все це змогли на власні очі побачити учасники семінару.

Директор ДП «Сторожинецьке ЛГ» Ігор Беленчук ознайомив присутніх із дотриманням норм праці на ДП «Сторожинецьке ЛГ». Тут, у Жадівськомулісництві, фахівці відвідали лісосіку головного користування, де розпочинається останній прийом рівномірно-поступової рубки. Лісничий Жадівськоголісництва Михайло Рибак розповів, яким чином був проведений підготовчий етап. Вальники лісу продемонстрували виконання лісосічних робіт згідно із чинними нормативами.

Директор Сторожинецького лісового коледжу Петро Брижак ознайомив гостей із навчальним процесом у підпорядкованому йому закладі, розповів про підготовку фахівців лісогосподарської галузі.

У рамках другого дня семінару в.о. начальника Чернівецького ОУЛМГ Роман Череватий поінформував про те, яким чином лісгоспи області організовують безпечні умови праці на своїх підрозділах. Він підкреслив, що підприємства пройшли ряд перевірок на предмет дотримання нормативних вимог у сфері охорони праці. Керівник зазначив, що виявлені недоліки у роботі вже усунуті, а винні особи понесли відповідальність згідно з чинним законодавством.

загружено (1)Заступник начальника відділу нагляду в АПК та СКС Департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Державної служби України з питань праці Микола Тягай поінформував про механізми взаємодії Держпраці України  із Держлісагентством України та суб’єктами господарювання різних форм власності.

Про відповідність національного законодавства у сфері охорони праці принципам і критеріям стандарту FCS розповів головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Управління використання лісових ресурсів та науки Держлісагентства України АндрійМусійовський. А про те, як дотримуються цих міжнародних норм на ДП «Сторожинецьке ЛГ», доповів директор цього підприємства Ігор Беленчук. Спеціалісти облуправлінь розповіли, які результати дав наглядовий аудит FCS на підприємствах Закарпатського ОУЛМГ та поділились позитивним досвідом співпраці лісгоспів Львівщини з Лісовою наглядовою радою.

Також А. Мусійовський вручив Почесну грамоту Державного агентства лісових ресурсів України головному спеціалісту з охорони праці ДП«Сторожинецьке ЛГ» Іванові Лазоренку. Фахівець отримав нагороду за сумлінну працю в галузі, особистий внесок у забезпечення дотримання правил техніки безпеки і запобігання травматизму на лісогосподарському виробництві та з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства