Щоб об’єднати зусилля в боротьбі з лісовими пожежами

IMG_6185

Саме для цього лісівники Чернігівської і Гомельської областей за давньою традицією вирішили провести обмін досвідом, аби перед початком пожежонебезпечного періоду діяти злагоджено і ефективно для запобігання пожеж і боротьби з ними в суміжних прикордонних лісових масивах.

На запрошення керівництва Чернігівського ОУЛМГ білоруські колеги прибули до вже добре їм знайомого Добрянського лісогосподарського підприємства, щоб саме звідси розпочати моніторинг заходів і систем протипожежного комплексу лісівників.

Білоруську сторону представляли генеральний директор Гомельського державного виробничого лісогосподарського об’єднання Михайло Супрун, головний лісничий цього ж виробничого лісогосподарського об’єднання Олександр Василенко, а також директори лісогосподарських підприємств «Гомельський лісгосп» «Єльський лісгосп», «Калінковицький лісгосп», «Наровлянський спец лісгосп» Ігор Дегтярик, Євгеній Матузко, Михайло Пилипейко і Олександр Дейчик.

Гостей зустрічали і супроводжували під час їх ознайомлення з організацією протипожежної безпеки в суміжних лісових масивах і безпосередньо в лісництвах прикордонних державних лісогосподарських підприємств Чернігівщини перший заступник начальника,  головний лісничий Чернігівського ОУЛМГ Юрій Пономаренко і директори ДП «Добрянське лісове господарство» Іван Горохівський, ДП «Чернігівське лісове господарство» Сергій Мотрич, ДП «Городнянське лісове господарство» Сергій Аніщенко.

У Ново-Яриловицькому лісництві ДП «Добрянське лісове господарство» гомельські лісівники оглянули облаштування мінералізованих смуг тракторами МТЗ-920 та АГД-2,5, ознайомилися з роботою системи відео нагляду РПК-1200, протипожежним модулем на базі УАЗ 390945 та лісовою пожежною станцією першого типу. Роз’яснення давали лісничий Михайло Мамоненко та головний лісничий підприємства Денис Землянко.

В автотранспортному цеху ДП «Добрянське лісове господарство» його директор Іван Горохівський ознайомив гомельських лісівників з готовністю техніки до протипожежного періоду, охоронною системою відео нагляду, дорогою лісогосподарського призначення, побудованою у 2013 році, а також із будинком мисливця та адміністративним приміщенням контори ДП «Добрянське лісове господарство».

Побували гості і на рекреаційному пункті «Голубе озеро», де ознайомилися з його інфраструктурою та послугами. Головний лісничий ДП «Добрянське лісове господарство», до якого належить цей рекреаційний пункт,  Денис Землянко розповів, якою популярністю у туристів користується це місце відпочинку.

В Олександрівському лісництві білоруські лісівники ознайомилися з системою відео нагляду за лісовими масивами «Ліс», про ефективність якої розповів лісничий Віктор Щербаков.

У Ріпкинському лісництві гості ознайомилися з системою відео спостереження за лісовими масивами, про яку їм розповів лісничий Олександр Зогий.

В актовій залі лісництва підбили підсумки зустрічі, обмінялися думками з приводу ознайомлення із протипожежними системами державних лісогосподарських підприємств.

На цій  підсумковій зустрічі була оприлюднена обопільна угода про взаємодію між чернігівським обласним управлінням лісового і мисливського господарства та Гомельським державним виробничим  лісогосподарським об’єднанням на випадок виявлення та ліквідації лісових пожеж на суміжних територіях лісового масиву.

Цією угодою, зокрема, передбачено негайне  взаємне інформування про випадки виявлених загорань у лісовому фонді суміжних територій, забезпечення посиленого контролю за розвитком пожежонебезпечної  ситуації на суміжних ділянках лісового фонду, а також забезпечення  обопільного залучення сил і заходів у випадках виникнення великої лісової пожежі на суміжних територіях.

В обміні досвідом чернігівських і гомельських лісівників з приводу взаємодії під час виявлення і ліквідації лісових пожеж на суміжних територіях взяли також участь голова обкому профспілки працівників лісової галузі Йосип Райчинець, інші відповідальні працівники Чернігівського ОУЛМГ.

 

Микола Тищенко, Чернігівське ОУЛМГ

IMG_6195IMG_6204IMG_6205IMG_6212IMG_6293IMG_6313IMG_6351

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства