Щоб забезпечувати охорону і умови праці українських лісівників на європейському рівні

Відповідно до стратегії реформування лісової галузі Український центр підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства провів у Чернігові для головних лісничих, майстрів лісу  та інженерів з охорони праці лісогосподарських підприємств Чернігівського ОУЛМГ навчальний тренінг «Основи та практики керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств у лісовій галузі».

Відкриваючи навчальний тренінг, заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Жук наголосив, що лісівники області, як і всієї України, до 2021 року повинні перейти на європейські стандарти охорони, умов і гігієни праці. З огляду на те, що керівники лісогосподарських підприємств Чернігівщини постійно приділяють належну увагу підвищенню рівня охорони праці, профілактиці травматизму на ризиконебезпечних ділянках лісогосподарювання, що неодноразово відзначалося вищим керівництвом, цей навчальний тренінг, безумовно, має поглибити знання всіх лісівників і в подальшому успішному вирішенні такої важливої проблеми як охорона праці.

Перед початком навчання учасникам тренінгу було роздано анкети із запитаннями щодо різноманітних проблем охорони, умов і гігієни праці, на котрі слухачі тренінгу дали свої вичерпні відповіді.

Зі вступним словом перед аудиторією навчального тренінгу виступив головний редактор журналу «Охорона праці», керівник Академії керування ризиками в системах менеджменту Дмитро Матвійчук.

Мета навчального тренінгу – дати практичні знання і розуміння основних вимог в розробці і впровадженні систем управління гігієни і безпеки праці на основі керування ризиками згідно Концепції реформування системи управління охорони праці  в Україні та вимог рамкової Директиви 89/391СЕС «Про впровадження заходів для поліпшення безпеки та охорони здоров’я працівників під час роботи» а також вимог нового, європейського,  стандарту ІSO 4500/2018 як інструменту реалізації Державної концепції на підприємствах з 2021 року.

«Державна концепція та програма реформування охорони праці на підприємствах України» – такою була тема виступу завідувача лабораторії, викладача Академії Віталія Гільперта.

Про основи ризикоорієнтованого мислення та процес керування ризиками небезпек в системах управління розповів слухачам навчального тренінгу професор, доктор технічних наук МІМ Віталій Цопа. Він же розкрив перед слухачами тему «Оцінка ризиків, матриця прийнятності ризиків на робочих місцях», а також тему «Основні вимоги до систем управління ГіБП».

Дискусійну панель зі слухачами тренінгу провели Віталій Цопа, Віталій Гільперт і Дмитро Матвійчук.

Із заключним словом перед слухачами  виступив Дмитро Матвійчук, котрий побажав лісівникам Чернігівщини успіхів в нелегкій праці на лісовій ниві.

За інформацією Чернігівського ОУЛМГ

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства