Верховна Рада зробила жорсткішою відповідальність за лісові пожежі

Розміри санкцій за недотримання норм пожежної безпеки збільшили як для пересічних українців, так і для посадових осіб.

 

Народні депутати у першому читанні підтримали законопроєкт, який посилює відповідальність за пожежі в екосистемах, зокрема, й навмисні підпали. Про це стало відомо під час пленарного засідання ВРУ 16 грудня.

Йдеться про законопроєкт номер 3755 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж”.

Він вносить зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення й передбачає підвищення розмірів штрафів за :

  • порушення вимог законодавства з питань технічної експлуатації електричних станцій і мереж, енергетичного обладнання;
  • порушення правил пожежної безпеки на залізничному, морському, річковому і повітряному транспорті
  • здійснення суб’єктом господарювання господарської діяльності без дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки
  • невиконання законних вимог посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань цивільного захисту, нагляду та контролю за станом захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Також йдеться про збільшення штрафів  за порушення пожежної безпеки. Для звичайних українців від 10 до 100 разів, а для посадових осіб – до 200 разів.

Нагадаємо, що у році. який минає, кількість пожеж у природних екосистемах у зросла майже на 50 %, а площа, охоплена вогнем — у чотири рази.

Як стало відомо раніше, за лісові пожежі, які з квітня по жовтень бушували по всій території України – від Чорнобиля до Луганщини – нашій державі доведеться відповідати в Європейському суді.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства