Теорія на практиці – річ захоплива!

Теорія без практики завжди неповна. Саме тому викладачі НУ «Чернігівська політехніка» та студенти кафедри «Аграрні технології та лісове господарство» разом з головними спеціалістами відділу лісового господарства ЧОУЛМГ Володимиром Перев’язком та Володимиром Кірієнком  завітали до Ніжинського лісгоспу.

Директор підприємства Володимир Костирко провів змістовну екскурсію, показавши гостям  лісові розсадники, генетичні резервати,  сучасний комплекс по переробці шишок, тепличне господарство та декоративний розсадник. Студенти дещо вже знали з підручників та розповідей викладачів, та все ж на них чекало багато несподіванок: вразила постійна лісонасіннева ділянка модрини європейської , сосни веймутової та дуба північного (бореального), які налічують більше ста років.

Ще одна цікавинка, яку раніше не бачили ні викладачі, ні студенти вишу – шишкосушарка.

«Найважливішим завданням лісового господарства є збереження та відновлення лісу, а для цього необхідно мати високоякісне насіння. Саме тому ми придбали комплекс по переробці шишок, – розповів Володимир Костирко. – Новітній пристрій здатен за добу переробити до ста кілограмів шишок, з яких ми отримуємо чисте відбірне насіння для посіву у наших розсадниках, коробах, теплицях.»

На пам’ять про зустріч на території Іржавського лісництва учасники заходу разом висадили тую – символ твердості, стійкості, довголіття.

На завершення пізнавальної екскурсії лісівники приготували для гостей лісовий чай, який завдяки своїм цілющим властивостям та неперевершеному аромату вже давно став родзинкою кожного цікавого знайомства!

 

За інформацією ДП «Ніжинське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства