У Держлісагентстві обговорено питання співпраці з Японією

24 лютого, у Державному агентстві лісових ресурсів України відбулася робоча зустріч Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця із заступником голови місії, міністром-радником Посольства Японії в Україні Кадзуя Оцука. На зустрічі були присутні також третій секретар, представник економічного відділу, Посольства Японії в Україні Кога Масаюкі та завідувач Сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків з громадськістю Любов Полякова.

Під час зустрічі сторони обговорили особливості лісового господарства України та напрямки перспективної співпраці з японською стороною, зокрема щодо удосконалення ведення лісового кадастру, впровадження геоінформаційних систем у лісовому господарстві, розробк системи протидії стихійним природним явищам у лісовому господарстві та впровадження інноваційних технологій на прикладі Японії.

Під час зустрічі пан Оцука повідомив, що в Японії приблизно 60% площі покрито лісами. Загальна площа лісового фонду Японії – 25 274 тис. га. Ліси за формою володіння діляться на державні – 32%, громадські – 11% і приватні – 57%. Флора Японії відрізняється великою видовою різноманітністю і включає 2750 видів, в тому числі 168 деревних порід. У своїй промові він відзначив, що японці ощадливо ставляться до зелених багатств країни і суворо дотримуються кодексу самураїв та закону про ведення лісовому господарству, вік якого сягає понад 300 років.

Звісно не оминув пан Оцука і впровадження передових технологій в напрямку збереження і примноження лісів країни.

З боку відомства, Голова Держлісагентства Юрій Болоховець зазначив: «Проєкт реформування лісового господарства на часі, як і використання сучасних технологій в лісах України. Особливо застосування іноземних методів господарювання та використання сучасної техніки, яка допоможе не тільки упередити лісові пожежі, а й примножити лісове багатство України.

За результатами зустрічі сторонами було досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці, а також консультативної та технічної підтримки проєкту з боку Японії.

 

Прес-служба Держлісагентства

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства