У праці – дружба, в змаганні – перемога!

З 26 по 28 вересня на Сумщині проходив ХІІ Всеукраїнський зліт учнівських лісництв. У заході взяли участь делегації із 23 областей України.

Цьогоріч Чернігівську область представляли вихованці учнівського лісництва «Зелений патруль» Лісовосорочинської ЗОШ, що діє на базі Кам’янського лісництва ДП «Прилуцьке лісове господарство»: учениця 11 класу Каріна Зубко, учениця 9 класу Людмила Супруненко та учениця 8 класу Юлія Яременко (керівники: вчитель хімії та біології Горбач Т.А., інженер лісових культур Майборода А.К.).

Головне завдання юних лісівників полягало в тому, щоб гідно презентувати роботу учнівського лісництва та свого творчого об’єднання на виставці-презентації досягнень учнівських лісництв і захистити науково-дослідницьку роботу. З цим завданням юннати області успішно справились, виборовши найголовніший приз – Гран-Прі разом з Сертифікатом на право проведення ХІІІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв у 2019 році.

У рамках заходу юні лісівники здійснили екскурсії мальовничими куточками міста Суми, ознайомилися з роботою Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Також учасники зльоту відвідали Сумський національний аграрний університет, на базі якого відбувалася значна частина заходу, взяли участь у різноманітних розважальних імпрезах, іграх, квестах.

Перебуваючи на Сумщині, представники обласних управлінь системи Держлісагентства України відвідали Краснопільське та Тростянецьке лісові господарства.

У ДП «Краснопільське лісове господарство» у супроводі головного лісничого Євгена Сороколіта та лісничого Великобобрицького лісництва Ігоря Козловського гості побували у дендропарку й базовому лісовому розсаднику лісництва. У дендропарку лісничий провів для колег цікаву екскурсію. Потім делегація вирушила до лісового масиву в урочище Образ. Там гості мали змогу почути історію урочища, побувати у каплиці та хрестильні, збудованих сумськими лісівниками, помолитись Миколаю Чудотворцю та скуштувати кришталево чистої образівської води. Настоятель Свято-Нікольської каплиці отець Роман відслужив молебень та окропив відвідувачів святою водою.

У Тростянецькому лісгоспі делегацію зустрічав директор Віктор Зубко. Тростянецьке підприємство є переможцем трудового суперництва І та ІІ кварталів цього року, відзначається високими економічними показниками та відмінною культурою виробництва. У цьому колеги з різних куточків України мали змогу пересвідчитись вочевидь.

Вони відвідали центральну садибу підприємства, побували у розсаднику Нескучанського лісництва та рекреаційній ділянці «Лісовичок» Литовського лісництва.

У третій день зльоту юні лісівники з усіх куточків України зібралися на території Сумського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, щоб створити «Коло дружби». Так називалась трудова акція, яка пройшла за участі всіх учасників цього триденного лісівничо-просвітницького заходу: дітей, педагогів та представників обласних управлінь лісових господарств України. За півгодини спільної праці тут виросла ціла алея, яка на згадку про незабутні дні Зльоту названа на його честь.

За інформацією ДП «Прилуцьке лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства