Учнівське лісництво «Зелений патруль»

IMG_9157

Кам’янське учнівське лісництво «Зелений патруль» створене ще у 2011 році на базі Кам’янського лісництва за ініціативи дирекції лісовосорочинської школи та Прилуцького лісгоспу на чолі з Юрієм Болоховцем.

Очільником учнівського лісництва став учитель біології та хімії Лісовосорочинської ЗОШ Тетяна Горбач. А відповідають за роботу юних лісівників лісничий Кам’янського лісництва Володимир Коваленко та інженер лісових культур Прилуцького держлісгоспу Аліна Майборода. Дбайливо ставиться до нагальних потреб юних лісівників і керівник ДП «Прилуцьке лісове господарство» Андрій Данько.

Колектив шкільного лісництва — це 12 учнів 7—11 класів, за якими закріплено 141 гектар лісу.

Основна мета учнівського лісництва — поглиблення знань про ліс та діяльність у ньому людини, виховання в учнів почуття любові і бережливого ставлення до природи рідного краю, яка з кожним роком потребує більш раціонального підходу до використання її ресурсів, а також  обов’язкового відновлення місцевих лісових багатств та їх охорони. За допомогою лісівників та під керівництвом головного лісничого Прилуцького лісгоспу Валентина Сурая оформлено клас шкільного лісництва, який став центром науково-дослідницької роботи школярів.

Члени учнівського лісництва завжди беруть активну участь у трудових та творчих акціях, зокрема, у «Дні зустрічі птахів», «Майбутнє лісу — в твоїх руках», «Зробимо ліс чистим», «Дні довкілля»,  «Дерево миру» та інших.

Учнівське лісництво «Зелений патруль» брало активну участь і в Національному етапі щорічного міжнародного дитячого екологічного форуму «Зелена планета», в районному етапі обласного конкурсу «Земля — наш спільний дім», у конкурсі на кращий твір і кращий малюнок на тему «Людина та ліс», в обласному заочному конкурсі «Зачарована Десна» в об’єктиві натураліста» і нагороджене дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Силами учнівського лісництва організовуються регулярні виступи екологічної агітбригади «Збережемо первоцвіти!».

Минулого року команда юних лісівників Кам’янського лісництва мала честь представити Чернігівську область на дев’ятому Всеукраїнському зльоті учнівських лісництв загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Представники Чернігівщини тоді продемонстрували високий рівень знань про ліс, за що були відзначені грамотами та цінними подарунками.

Усі члени учнівського лісництва ставлять за мету посадити не одне дерево, квітку, розчистити не одне джерело, доглянути за рідкісними та зникаючими видами рослин, щоб наша Україна і Придесення стали красивими і чистими. Щоб найдорожчий скарб  — наше  зелене багатство дісталося прийдешнім поколінням.

Педагоги і лісівники-наставники щиро сподіваються, що їхня спільна праця залишить у дитячих серцях та душах глибокі почуття поваги до праці лісівників і любові до природи.

Тетяна Горбач,

вчитель біології та хімії Лісовосорочинської ЗОШ

Прилуцький район

IMG_9406 IMG_9474 IMG_9528 IMG_9554

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства