“Учнівські лісництва – це основний профорієнтаційний майданчик для залучення молоді в лісове господарство”, – Христина Юшкевич

загружено11 травня розпочав свою роботу Х Всеукраїнський зліт учнівських шкільних лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. У цьому році, завдяки перемозі юних лісівників Трушівського шкільного лісництва, яким опікуєтьсяЧигиринський лісгосп, він заслужено завітав на Черкаську землю.

Відкриваючи юнацький форум, Перший заступник Голови Державного агентствалісових ресурсів України Христина Юшкевич зазначила, що на сьогодні у галузіналічується 563 учнівських лісництва, в яких навчаються майже 19 тисяч дітей. 23 %учнівських лісництв забезпечені приміщеннями на базі держлісгоспів, інші функціонуютьна базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Руками школярів щорічно висаджуються і доглядаються тисячі гектарів лісу, сотнітисяч дерев і кущів на територіях міст і сіл. Проводиться підгодівля мешканців лісу,вивішуються на деревах штучні гніздівлі, огороджуються мурашники, вирощуєтьсяцілюща сировина лікарських рослин.

«Учнівські лісництва були і залишаються основним профорієнтаційниммайданчиком для залучення молоді в лісове господарство. Я переконана, що пройдезовсім небагато часу і Ви, учасники сьогоднішнього зльоту, прийдете в лісове господарство з новими, прогресивними ідеями, з новим розуміннямпроблем і шляхів їх вирішення», – підкреслила Перший заступник Голови Держлісагентства.

Христина Юшкевич подякувала керівникам учнівських лісництв, які передають свій професіоналізм, досвід та любов до лісу юнакам і дівчатам,які невдовзі стануть гідними послідовниками своїх вчителів та оберуть найблагороднішу у світі професію лісівника.

Прес-служба Держлісагентства

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства