Україна взяла участь у 8-й Міністерській конференції щодо захисту лісів Європи

Делегацію очолив голова Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

Під час виступу на конференції він зазначив, що зараз Держлісагенство працює над створенням єдиного лісового порталу, на якому буде акумульована вся інформація про ліси України та опубліковані дозвільні документи у сфері лісового господарства. Важлива мета порталу – надання громадськості і контролюючим органам механізму оперативного контролю за законністю лісогосподарської діяльності.

Також Голова підняв проблемні питання: “Сьогодні наше лісове господарство переживає складні часи. Важким для лісівників був 2020 рік: пожежі на Сході та Поліссі, повінь у Карпатах. На жаль, через відсутність відповідних інвестицій, процес відновлення територій може затянутися на багато років. Зараз ми шукаємо можливі міжнародні механізми підтримки відновлення українського лісу”.

У рамках проведення 8-ї Міністерської конференції відбулося схвалення двох документів:

Міністерська декларація «Майбутнє, якого ми прагнемо, ліси, яких ми потребуємо». Міністерська декларація містить бачення щодо лісів Європи, цілі щодо Європейських лісів на період до 2030 року, окреслює подальші напрямки роботи процесу «Лісова Європа» та закликає країни до більш широкого діалогу з лісових питань на національному рівні, зміцненню лісової освіти та використання екосистемних послуг.

Міністерська резолюція «Адаптуючи Європейські ліси до змін клімату». Резолюція містить заклик до Європейських країн посилити зусилля щодо адаптації лісів на національному рівні та заходи стосовно відновлення лісових ландшафтів. Крім того, відповідно до рішення, схваленого резолюцією, буде створений механізм поширення знань щодо відповіді на стихійні лиха та явища в лісах.

У ході роботи 8-ї Міністерської конференції щодо захисту лісів Європи процесу «Лісова Європа» взяли участь представники лісової адміністрації 40 країн Європи, ЄС, країн спостерігачів процесу «Лісова Європа» та 16 міжнародних організацій лісового профілю.

Довідка.

Міністерські конференції щодо захисту лісів Європи є повною назвою процесу «Лісова Європа», організованого у 1990 році як платформа для обговорення та прийняття рішень стосовно розвитку лісів Європи.

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства