Усім лісокрадіям – невідворотність покарання і осуд громадськості

Увечері третього червня під час патрулювання лісових масивів Берестовецького лісництва ДП «Борзнянське лісове господарство» рейдова бригада лісгоспу помітила три саморобні міні трактори з причепами, завантаженими деревиною.

Рухалися вони в напрямку села Комарівка. Працівники державної лісової охорони зупинили транспортні засоби, щоб дізнатися, звідки цей лісоматеріал.

З’ясувалося, що деревина перевозиться без належних документів та уніфікованих засобів маркування. А ще лісоохоронці виявили в межах  лісництва  вісім свіжоспиляних пнів…

Крадіями виявилися жителі села Комарівка. Крім транспортних засобів з деревиною у них були ще й бензопили.

Лісоохоронці викликали на місце події співробітників Борзнянського відділення поліції. А ті вже провели огляд місця події, вилучили транспортні засоби з причепами і деревиною та бензопили. За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідальність для лісокрадіїв передбачена ст.64, 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст.246 Кримінального кодексу України. Наразі проводяться слідчі дії.

ДП «Борзнянське лісове господарство» з усією відповідальністю заявляє про те, що  не приховуватиме факти будь-яких порушень лісового законодавства. Всі порушники будуть притягуватися до відповідальності згідно із законом.

В той же час лісівники звертаються до широкої громадськості з проханням повідомляти про випадки зловживань у лісах для швидкого реагування на них лісовою охороною і правоохоронними органами.

Закликаємо всіх свідомих громадян берегти наші ліси, не скоювати в них ніяких правопорушень. Бо відповідати перед законом доведеться не тільки тим браконьєрам, котрі незаконно зрубали дерево, а й тим, хто його перевозив, зберігав чи продавав.

А тому наш спільний громадянський обов’язок – оберігати наші ліси, ці унікальні творіння природи та людської праці.

 

За інформацією ДП «Борзнянське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства