Весняна посадка лісу – на фінішній прямій!

Відтворення лісу – це відповідальна та важка праця. А вдала посадка – це запорука високої приживлюваності, хорошого приросту лісових культур, а отже – високої продуктивності лісових насаджень!

 

На Державному підприємстві «Чернігівське лісове господарство» посадка лісу вже на стадії завершення. Під час весняної лісокультурної кампанії обсяги відтворення лісу склали 53,1 га. Окрім цього було здійснення до поповнення лісових культур у визначених об’ємах.

Чернігівські лісівники виростили понад 1 млн. 200 тис. сіянців лісоутворюючих порід.

 

Сосна звичайна – це основна частина насаджень, також присутні і супутні листяні породи, – береза і дуб.

У ДП «Чернігівський лісгосп» дбають про якісний посадковий матеріал для забезпечення власних потреб у достатній кількості. Зокрема, теплиці ефективно функціонують у Пакульському, Мекшунівському, Красилівському та Березнянському лісництвах. Лісові розсадники – у Любецькому, Славутицькому та Мекшунівському лісництвах державного підприємства.

 

Уже протягом багатьох років для садіння дерев на допомогу працівникам лісгоспу приходять школярі та громадськість. Втім, цьогоріч весняна лісокультурна кампанія була проведена лише силами лісівників через наявні обмеження проведення масових заходів.

 

Днями лісівники Славутицького лісництва завершили посадку лісу на останній ділянці площею 2,6 га.  Щоб у майбутньому отримати могутній і здоровий ліс, у лісівників попереду багато роботи. У період досягнення віку стиглості деревини, для формування продуктивних високобонітентних насаджень з великим запасом деревини, лісівники будуть проводити просапку ділянок, потім рубки догляду, прочищення та освітлення.

 

Закликаємо населення бути дбайливими та відповідальними у лісі, цінувати і поважати працю лісівників!

 

На сьогодні в державної лісової охорони гаряча пора, –  у розпалі пожежонебезпечний період. Надіємося на взаєморозуміння та допомогу громадян у справі збереження лісових насаджень від пожеж, самовільних рубок та інших лісопорушень.

 

Збережемо ліс для наступних поколінь разом!

 

За інформацією ДП «Чернігівське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства