Весняні турботи Сіверських лісівників

 

IMG_0100

Цьогорічна рання весна спонукає працівників лісогосподарських підприємств Чернігівщини до напруженого графіка роботи: на лісових просторах треба вчасно закрити вологу, подбати про готовність ґрунтообробної техніки, про якісні насіннєві фонди і їх ефективне використання, підготовку грунту для створення захисних лісових насаджень тощо.

Усвідомлюючи високу відповідальність за вчасне і ефективне лісовідновлення, трудівники лісової ниви вже у першій половині березня висадили лісові культури на 520  гектарах. Лідерами тут стали працівники державних підприємств Добрянського, Городнянського і Остерського  лісових господарств. Лісові культури, висаджені дбайливими господарями, вже дають добру надію на розвиток і міцне вкорінення.

Враховуючи ранню весну і великі обсяги лісокультурних робіт, лісокультурна Рада Чернігівського ОУЛМГ, очолювана першим заступником начальника, головним лісничим управління Юрієм Пономаренком, до персонального складу якої також увійшли як провідні спеціалісти управління, так і державних лісогосподарських підприємств області, провела 3 березня на базі ДП «Прилуцьке лісове господарство», у залі засідань Жадьківського лісництва свою першу сесійну нараду з погодження і обґрунтування проектів лісових культур, плантацій та природного оновлення на 2016 рік, які представили на розгляд лісокультурної Ради головні лісничі, інженери з лісовідновлення та лісничі Остерського військового лісгоспу, державних підприємств Остерського, Борзнянського, Ніжинського і Прилуцького лісових господарств.

Цей своєрідний захист проектів лісокультурної діяльності держлісгоспів на 2016 рік відбувався в атмосфері всебічного і ґрунтовного аналізу найважливіших проблем під час проведення лісокультурних робіт, лісовідновлення та природного оновлення масивів, які необхідно вирішити в нинішньому році, зробивши, до того ж, вагомий внесок і на перспективу.

Друга сесійна нарада лісокультурної ради управління відбулася 10 березня в ДП «Холминське лісове господарство», у залі засідань Сосницького лісництва, на якій також звітували з проектами лісових культур, плантацій та природного поновлення у нинішньому році головні лісничі, інженери з лісовідновлення та лісничі державних підприємств Холминського, Новгород-Сіверського, Семенівського, Добрянського, Чернігівського і Корюківського лісових господарств.

Як на першій, так і на другій сесійній нараді лісокультурної Ради було розглянуто, активно обговорено і обґрунтовано всі проекти лісових культур, плантацій та природного оновлення на 2016 рік, які включали широкий спектр проблем лісокультурного виробництва. Зокрема, активно обговорювалися питання своєчасного відновлення зрубів, схеми розміщення садивних місць, створення лісових культур сіянцями, які вирощені з насіння з поліпшеними генетичними властивостями (ПЛНБ), створення дубових лісових культур трьохрічними саджанцями, створення у відповідних лісо-рослинних умовах лісових культур крупномірними саджанцями та лісових культур з участю дикорослих, плодово-ягідних порід та екзотів — усього понад два десятки важливих для лісокультурного виробництва проблем стали предметом всебічного обговорення і ґрунтовного аналізу лісокультурною Радою.

Варто наголосити, що і 3 березня у ДП «Прилуцьке лісове господарство», і 10 березня на нараді в Сосницькому лісництві було оприлюднено чіткі перспективи подальшого розвитку лісівничої галузі Чернігівщини і, зокрема, поліпшення лісокультурної діяльності державних лісогосподарських підприємств як одного з найважливіших напрямків збагачення лісового фонду держави.

Володимир Перев’язко,

головний спеціаліст відділу лісового господарства управління

IMG_0720 IMG_0968 IMG_2474 IMG_2503 IMG_6768 IMG_6837

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства