Від маленької насінини – до дужих пагонів майбутнього молодого лісу

Саме такий, нелегкий і клопітний для всіх лісівників шлях проходить будь-який молодий ліс, щоб згодом стати окрасою Придесення і його зеленим скарбом.

 

Лісовідновленням – однією з найважливіших складових успішного лісогосподарювання – зацікавилися представники засобів масової інформації області. І ось за ініціативи керівництва Чернігівського ОУЛМГ днями відбувся прес-тур городнянськими лісами на тему «Від заготівлі лісового насіння до вирощування високопродуктивного насадження» в рамках акції «Створюємо ліси разом».

Зустріч розпочалась у Городнянському держлісгоспі. Його директор Валентин Реуцький розповів журналістам про історію підприємства та основні засади реформування лісового господарства, розпочатого Державним агентством лісових ресурсів України.

В обговоренні актуальних проблем реформування лісової галузі, а також впливу реформ на соціальні проблеми та повсякденне життя об’єднаних територіальних громад взяв участь голова Городнянської ОТГ Андрій Богдан, котрий розповів про співпрацю лісгоспу з ОТГ, про необхідність збереження обсягу надходження податків від підприємства до бюджету об’єднаної територіальної громади.

Далі учасники прес-туру відвідали Городнянське лісництво. Тут його лісничий Олександр Ковтун та головний лісничий підприємства Максим Левкович запропонували журналістам теми для ознайомлення з цілим комплексом діяльності в лісогосподарюванні, зокрема: заготівля та переробка насіння, вирощування посадкового та декоративного матеріалу, охорона лісу від пожеж, а також значення лісової рекреації.

Журналістів запросили до Моложавського лісництва в квартал 81 вид. 15,4 площею 1,2 гектара. Представники засобів масової інформації побачили, як механізованим способом готують ґрунт для посадки лісових культур та виконують механізовану посадку.

Помічник лісничого Моложавського лісництва Геннадій Нестеренко та головний лісничий підприємства Максим Левкович розповідали журналістам про важливість якісної підготовки ґрунту та посадки лісових культур механізованим способом. Оглянули також плантацію ялини новорічної, садибу та територію лісництва.

У Невклянському лісництві Городнянського держлісгоспу (квартал 101 вид. 3) лісничий Анатолій Лошик ґрунтовно проінформував учасників прес-туру про посадку лісових культур ручним способом і про особливості такої технології. До речі, всі журналісти із задоволенням взяли участь у посадці лісових культур, продемонструвавши неабияку старанність та зацікавленість.

А далі шлях проліг на лісовий кордон Невклянського лісництва.

Редактор Менської газети, голова Асоціації регіональних ЗМІ Олександр Назаренко від імені учасників прес-туру подякував городнянським лісівникам за змістовно проведений день і ту корисну інформацію, яку отримали журналісти від лісівників, наочно переконавшись, наскільки клопітна і звитяжна робота лісівників на всіх ділянках лісогосподарювання, особливо у напружений весняний період лісовідновлення.

Слова вдячності керівництву Чернігівського ОУЛМГ та Городнянського лісгоспу висловили також редактор сновської газети «Промінь» Олена Компанець, редактор газети «Вісті Сосниччини» Олена Кузьменко, редактор газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш та її заступник Павло Дубровський, представник інтернет-порталу «Сусіди Сіті» (Мена, Корюківка), а також журналісти обласної газети «Чернігівщина».

Підсумував цікаву поїздку городнянськими лісами і подякував за співпрацю директор ДП «Городнянське лісове господарство» Валентин Реуцький. Він запросив підтримувати постійні контакти лісівників та журналістів.

 

За інформацією ДП «Городнянське лісове господарство»

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства