Відзначили 100-річчя кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

Одна з найстаріших кафедр одного з найстаріших університетів України – відтворення лісів та лісових меліорацій – відзначає сьогодні свій 100-річний ювілей.

З цієї нагоди на базі ННІ лісового і садово-аркового господарства розпочала свою роботу міжнародна науково-практична конференція «Відтворення лісів та лісова меліорація в Україні: витоки, сучасний стан, виклики сьогодення та перспективи в умовах антропоцену». В її межах відбулося урочисте засідання вченої ради ННІ, на якому і віншували наших ювілярів.

І першим це зробив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Згадуючи поважний вік кафедри-ювіляра, він підкреслив: це ще й надзвичайно приємна подія в житті вишу. А відзначаючи здобутки колективу за останні роки, зазначив: кафедра вносить дух творчості, дух конкуренції. І вручив подяки НУБіП ряду працівників і співробітників.

Свою повагу висловили і почесний директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Валерій Самоплавський, який свого часу п’ятнадцять років очолював галузь, і директор ННІ Петро Лакида. Від Товариства лісівників України колег вітав його очільник і завідувач кафедри ботаніки, дендрології та селекції Юрій Марчук.

Про сторінки історії та сьогодення колективу, який він очолює, говорив завідувач кафедри Віктор Маурер.

На ювілей кафедри прибули і чернігівські лісівники – колишні випускники. Делегацію очолював голова Чернігівського обласного товариства лісівників України Сергій Аніщенко, директор ДП «Городнянське лісове господарство».

Своєрідними озвученими сторінками історії стали спогади ветеранів кафедри та членів їх родин.

За інформацією НУБіП України

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства