Вітання з днем Конституції України

 

Шановні колеги, ветерани лісової галузі і юнь з учнівських лісництв!

Щиросердечно вітаю вас із 23-ю річницею Конституції України, яку ми відзначаємо 28 червня. Це свято Головного Закону країни, в якому окреслені ключові права та свободи українських громадян, територіальний устрій нашої держави, засади місцевого самоврядування та принципи демократичного розвитку України.

Наша Конституція нараховує багатовікову історію. Один із кращих її взірців – це Конституція Пилипа Орлика 1710 року, яка міжнародною спільнотою була визнана першою демократичною конституцією у світі. Утім, сучасний варіант нашого Головного Закону є ще більш удосконаленим з огляду на демократичні засади розвитку української державності, розбудову різних сфер суспільного життя, визначення людських прав і свобод.

Важливо, щоб положення, які зафіксовані на сторінках Конституції, були не лише правовою декларацією з найвищою юридичною силою, але й нормою повсякденного життя українців. Наші громадяни повинні відчувати себе захищеними і вільними, а одним з головних суспільних ідеалів має залишатися принцип верховенства права.

Конституція України – це головний оберіг державності й демократії, гарант соборності нашої країни. Її прийняття назавжди закарбувало бажання українців жити у власній незалежній державі.  Конституцією України утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека. Будуючи майбутнє нашої Батьківщини, ми маємо  пам’ятати про це.

Нехай же в день національного свята – Дня Конституції – в кожного з нас  міцніє почуття гордості за свою країну, за її Головний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й щасливе життя у власній державі.

Бажаємо вам взаєморозуміння, достатку, благополуччя, спокою та миру. Нехай принципи Конституції стануть реаліями нашого сьогодення.

Зі святом вас!

 

Олександр Зінченко, начальник Чернігівського ОУЛМГ

 

 

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Lisy

Мапа

Погода у Чернігові
Календар
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2024 Північне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства